Asker kommune har tradisjon for arrangere en konkurranse om å tegne forsiden på kommunens offisielle 17. mai-program. Elever på barneskolene har konkurrert og sendt inn tegninger til kommunen.

Les også: Full sal da prosjektdirektøren for Rortunet gjestet Sekkefabrikken: – Å bygge Rortunet kan nok virke litt som «kjerringa mot strømmen"

Ved utvidelsen av kommunen ved nyttår får også barneskoler i Røyken og Hurum for første gang mulighet til å tegne forsiden på 17. mai-programmet for en hel kommune. Tidligere var det internkonkurranser på hver enkelt skole, men verken Røyken eller Hurum hadde en større kommunal tegnekonkurranse.

Vil bruke alle tegningene

Årets forside er også historisk, siden det blir det først 17. mai-programmet for nye Asker kommune.

– Vi synes dette er kjempepositivt. De tegningene som ikke blir valgt ut kan man bruke lokalt og utsmykke skolene. Det er selvsagt viktig at elevene opplever at de ikke taper, sier rektor Hanne Lien Aaberg ved Sætre skole.

Rektoren sier at de ved Sætre skoler har hatt en årlig konkurranse blant 5.-klassingene om å tegne forsiden på skolens 17. mai-program.

– Da har vi gjort det slik at de tegningene som ikke blir valgt ut henger vi opp og gjør stas på også at alle blir sett. Vi har også pleid å forminske tegningene og vise dem fram i 17. mai-programmet. Vi kommer til å ha denne konkurransen i år også, fortsetter Aaberg.

Eget format på tegningen

Vinnertegningen i konkurransen til Asker vil pryde forsiden på det offisielle 17. mai-programmet til kommunen. Her bes skolene om å velge ut fem tegninger fra egen skole og sende dem inn innen 10. mars.

– Det må brukes hvite A4-ark i høydeformat, ikke liggende. Fargene bør være klare og sterke, og motiv og skrift må komme godt fram. Tegningen må inneholde «Asker» og «17. mai 2020» samt en tegnet Asker kommune-logo som plasseres øverst på tegningen, skriver kommunen i sin invitasjon.

Juryen som til slutt velger ut vinneren består årets 17. mai-komité, og denne ledes av ordfører Lene Conradi.

– Vinnertegningen rammes inn og overrekkes av ordfører til vinneren under arrangementet på Asker torg 17. mai, skriver kommunen i invitasjonen.