Steinras på E18 ved Larvik

DEL

(Drammens Tidende) Fredag kveld gikk det et steinras ved E18 på Bommestad i Larvik. Det skal ikke være noen som ble tatt av raset. E18 sørgående er helt stengt etter at de store steinene raste ut i veien.

Også det ene løpet nordgående er stengt.

Lørdag morgen sa operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, André Kråkenes, at det ikke ser bra ut på stedet.

– Jeg tenker med skrekk og gru på de mange tunnelåpningene vi har. Det er mange bratte fjellvegger rundt dem.

– Det er Guds lykke at det ikke var noen under der, avslutter Kråkenes. Politiet har snakket med bilene som var de første på stedet, og de skal ha forklart at de ikke hadde noen i umiddelbar nærhet foran seg i går kveld.

Vil holdes stengt

Lørdag ettermiddag skriver NTB at det er fare for nye ras fra fjellpartiet langs E18. Vegvesenet vet ikke når veien kan gjenåpnes for trafikk.

– Den foreløpige konklusjonen til geologene som har undersøkt fjellet, er at det er usikre masser der som må tas ned. Vi vurderer nå om det lar seg gjøre mekanisk eller om vi må sprenge, sa seksjonssjef Trond Haugstad for drift og vedlikehold i Statens vegvesen under en presseorientering lørdag formiddag.

Vegvesenet regner med å kunne åpne nordgående løp for trafikk i begge retninger relativt raskt. Men grunnet usikkerhet rundt fjellmassene på stedet, blir sørgående løp bil holdt stengt inntil videre.

– Vår hovedprioritet nå er å gjøre det så sikkert som mulig på stedet. Det er for tidlig å si noe om når vi kan åpne. Det gjør vi først når vi er helt sikre på at det ikke vil gå flere ras, sa Vegvesenets Vestfold-sjef Tore Kaurin.

Han vil ikke svare på spørsmål om hva som er årsaken til at store steinblokker fra fjellsiden kunne rase ut bare to år etter at veien åpnet for trafikk. Det er en tilsvarende fjellside langs veien helt ned til Larvik, kom det fram under presseorienteringen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken