I løpet av mandagen kom den foreløpige obduksjonsrapporten, og politiet tror ikke lenger at det har skjedd noe kriminelt.

Det var funn i leiligheten der avdøde ble funnet, som gjorde at politiet satte i gang full etterforskning med blant annet bistand fra politiet i Asker og Bærum og fra Kripos.

Nå, etter at den foreløpige obduksjonsrapporten foreligger, er det lite som tyder på at dødsfallet skyldes en kriminell handling. Politiet understreker imidlertid at det vil ta en tid før de får den endelige obduksjonsrapporten. Det betyr at de per i dag ikke har noen sikker dødsårsak.

– Det er høyst sannsynlig at vi her har å gjøre med en medisinsk årsak, forteller politiadvokat Jarle Vist ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Avventer rapport

Han opplyser videre at politiet ikke kommer til å gjøre noe mer med saken foreløpig. En ny vurdering vil bli gjort når den endelige rapporten foreligger.

Politiet i Søndre Buskerud meldte ved 19-tiden lørdag kveld at en 50 år gammel mann var funnet død i Slemmestad tidligere på dagen, og at politiet etterforsket saken som et mistenkelig dødsfall.

– Vi samler nå inn alt vi kan av informasjon og etterforsker bredt, sa lensmann i Røyken og Hurum, Reidar Foss lørdag kveld.

50-åringen ble funnet død i sin egen leilighet lørdag formiddag av noen bekjente som ble mistenksomme da de ikke fikk kontakt med mannen. Ifølge en pressemelding politiet har sendt ut, tok de seg inn til mannen for å få kontakt, og oppdaget at han var død.

Mye oppstyr

AMK meldte til politiet at mannen var død, og lensmannen i Røyken og Hurum satte i gang etterforskning straks.

Politiet var i leiligheten hele lørdag fra dødsfallet ble meldt. Politiforsterkninger fra Asker og Bærum politidistrikt, og Kripos deltok på stedet med sine ressurser for å gjennomføre tekniske og taktiske undersøkelser i leiligheten og området rundt.

Den døde er en mann i 50-årene. De pårørende til mannen er varslet. Klokken 21.30 lørdag kveld trappet politiet ned etterforskningen, etter at saken da hadde vært på riksnyhetene, og skapte en del oppstyr i Slemmestad.