Nå blir det glatt å være fotgjenger

HUSK BRODDER: Den gode nyheten er at vi har varmere dager i vente. Den dårlige nyheten er at det blir glatt å være fotgjenger.

HUSK BRODDER: Den gode nyheten er at vi har varmere dager i vente. Den dårlige nyheten er at det blir glatt å være fotgjenger. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I natt var det snaue ti kuldegrader i Drammen, men det er varmere dager i vente. Det betyr også at det blir svært glatt for deg som er fotgjenger.

DEL

(Drammens Tidende) Hvis du fulgte med på Lars Von Triers «Riget» på TV, vet du at du alltid skal huske å ta det gode med det onde.

Dermed er du forberedt på det du nå skal få høre. For om du synes vinteren har vært hard, kald og snørik så lysner det endelig i hvite grender.

I natt ble det målt 9,8 minusgrader i Drammen. Så kaldt blir det ikke så langt vi kan skue den meteorologiske horisonten. Det er heller ikke ventet betydelige mengder snø eller regn.

– Det ser ut som om det kanskje var den siste kalde natten, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

– Det blir vesentlig høyere nattetemperaturer, selv om det fortsatt vil ligge på minussiden. På dagtid vil det nok bli tre til fire varmegrader framover.

Vi har nå en sørvestlig værtype som er gunstig for vår geografiske lokasjon. Det er en svak lavtrykksaktivitet i den sørlige delen av Norskehavet, og den bringer med seg mildere luftmasser fra sørvest.  Dette er også noe som sjelden legger igjen mye nedbør i våre områder.

– Det som eventuelt måtte komme blir lite, sier Haga.

Det er i tillegg ventet bra med sol både i morgen, onsdag og torsdag.

Men djevelen ligger i detaljene og det onde lurer i kulissene. For med en mildere værtemperatur på dagen, kombinert med minusgrader nattetid, ligger forholdene dessverre perfekt til rette for lårbeinsbrudd. Det blir rett og slett svært så glatt liv for deg som er fotgjenger.

– Det vil smelte på dagtid og fryse på igjen om natta. På fortauer hvor det ligger snø og is, vil det bli utfordrende for dem som skal ut og gå. Grusen som strøs smelter ned i isen, og det blir hålkete fortau, sier Haga.

Meteorologen mener de store veiene vil klare seg bra i den kommende perioden. Verre blir det med smågater.

– På små bygdeveier, og der det er dårlig brøytet, kan det bli glatt.

Samtidig er det greit å være obs på takras og store istapper som løsner.

– Det blir en fare for at istapper kan begynne å falle. I tillegg kan det bli såpass tak i solen at det kan begynne å dette snø fra de sørvendte takene.

Artikkeltags