Fortsatt ingen skikkelig vinter i sikte – men du bør kanskje tjore fast søppelkassa

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Begynner du nå å bli lei av den milde vinteren, er det dessverre ingen trøst å få i denne ukens værmelding heller.

Det bekrefter statsmeteorolog Martin Granerud ved Meteorologisk institutt, til Drammens Tidende.

– Værsituasjonen blir foholdsvis mild. De høyeste temperaturene kommer onsdag med 6-8 varmegrader, men det blir også 4-5 varmegrader på tirsdag. Mandagen blir kjøligere. Vi snakker fra 0 grader til 2 pluss og perioder med sol, før det skyer til i løpet av kvelden. Det blir nedbør i form av regn i lavere strøk natt til tirsdag, onsdag og fredag, men litt oppe i dalsidene kan det bli snø, sier han.

Mer vind

Det var temperaturene. Men hva så med vinden? I uken som har vært, har Drammen fått kjenne godt på vindkreftene, på det meste i form av kuling. Og mer vind skal det bli:

– Mandag kveld blir det blir det stiv til sterk kuling i ytre oslofjord. Når vinden kommer til Drammen er vinden nede i frisk bris, men det er en god del vind og man merker at det blåser litt, sier meteorologen.

Ifølge ham kan du vente deg vindkast på 15–20 meter i sekundet

– Hvis man er riktig uheldig kan vinden flytte på noen søppelkasser og andre løse gjenstander. Men vi har ikke sendt ut noe farevarsel.

– Reis til fjells

På nedbørsfronten blir det ikke all verden å skrive hjem om. Du kan muligens få noen små regnmengder, men disse vil ifølge Granerud vare kun noen få timer, før de gir seg igjen.

Vi går altså mot nok en mild uke, og Graneruds anbefaling er klar:

– Det er fint for dem som liker det, men de som håper på snø får reise til fjells.

Artikkeltags