(Drammens Tidende)

DRAMMEN: – Få med at vi var her klokka 07.00 da! Ja, da jeg er frivillig, men jeg ble tvunget med av min mann, ler Anne Sophie Schultheiss Christoffersen, og åpner en ny kaffepose til latter fra de andre frivillige i boden på Bragernes torg.

Klokka bikker akkurat 08.00, og det er tidlig søndag morgen, men på torget er det allerede liv og røre. Boder på vei opp, kaffe på kok, premier som pakkes opp og ivrige syklister på vei inn og ut. Alt ser ut til å gå helt på skinner for Drammensfjorden Rundt 52. gang – eller rettere sagt, alt ser ut til å rulle riktig vei for det tradisjonsrike Drammens-sykkelrittet.

LES OGSÅ: Storstilt Dirty Dancing-reunion

– Jeg elsker å sykle!

En av dem som har stått opp tidlig for å sykle hele fjorden rundt er Linnea Gjermstad på sju år. Hun syklet for første gang i fjor, og i år har hun tatt med seg kompisen sin Nikolai Solheim på seks år.

– Jeg elsker å sykle! Jeg sykler egentlig ikke så veldig ofte da, legger hun til, og innrømmer at det er litt langt, men kan stolt fortelle at hun syklet rundt fjorden helt alene i fjor.

Mamma Guro kan informer om at det var Linnea som ville at sykkelrittet skulle bli en tradisjon.

– For da kan jeg få en gullpins om ti år, smiler hun.

– Og så får jeg mammatid helt for meg selv, glitrer hun, tydelig fornøyd.

LES OGSÅ: Ajaz Ul Haq satte ny verdensrekord i drageflyging

Gleder seg til pizza etterpå

Og selv om Linnea synes det er stas med både sykkel, gullpins og mammatid, er det også andre ting som drar henne opp de lengste og tyngste bakkene.

– De andre deltakerne er så flinke til å heie på barna. Da får de litt ekstra boost, skryter mamma ut fra erfaringen i fjor.

Mens Linnea har sin egen motivasjon:

– Det jeg gleder meg aller mest til er å spise pizza på Lizzies etterpå – og å komme meg rundt, smiler hun.

LES OGSÅ: I hele sommer har Lillen (25) holdt på hemmeligheten. – Nå kan jeg endelig fortelle det

Ikke for seint

Formann i Drammen Cykleklubb er glad for å se alle barnefamiliene som triller inn på torget denne søndagsmorgenen.

– Dette er et kjempefint familiearrangement som en kan bruke hele dagen på- og ikke en fartskonkurranse, smiler Jon Erik Ludvigsen, og kan fortelle at det i år er 200 forhåndspåmeldte.

Det 52 år gamle løpet startet med 10 deltakere, og var på det meste oppe i 4000, mens det i fjor landet det på 1000 sykkelglade.

Det er imidlertid ikke for seint å kaste seg på sykkelen, kan formannen som selv sykler 600 mil i året fortelle.

– Vi står her til klokka 14, så en kan starte helt fram til da, lokker han.

Sykkelklubben pakker ned igjen boden på torget og Verket, som en også kan starte fra, klokka 17, men om en ikke når mål innen den tid er slett ikke alt håp ute:

– Vi skal nok finne en løsning på det også, smiler han.

LES OGSÅ: Solgte leiligheter for 65 millioner på to timer