– Spesielt ønsker vi å informere om søndagsturene arrangerte med turledere fra turlaget. Typisk for disse turene er at de er 10–15 kilometer lange og tar 4–5 timer. Med alt det flotte terrenget vi har innenfor Asker grenser er det naturlig at de fleste turene går her, men av og til drar vi også utenfor kommunens grenser så som til Krokskogen, Nordmarka og Finnemarka, sier Lars Chr. Iversen i Asker turlag.

Nå starter DNT Asker Turlag opp sesongen for søndagsturer med ønske om velkommen til vårtur langs kyststien på Jeløya.

– Vi ønsker å komme våren i møte, og kyststien på Jeløya er riktig en perle, sier Iversen.

Oppmøte og turstart er på parkeringsplassen ved Alby gård på Jeløya klokka 11.

– Vi følger kyststien hele veien vestover og nordover. En liten avstikker går oppom Rødsåsen som er et flott utsiktspunkt. Deretter kommer vi forbi Refsnes Gods, og videre opp til Ramberg. Her forlater vi kyststien for returen tilbake til Alby går inne på øya, sier han.

Mesteparten av turen går på sti, men du kommer ikke helt utenom noen boligstrøk og grusveier på siste delen av turen.

– Noen begrensede deler av turen går i forholdsvis ulendt terreng. Det kan dessuten være vått på noen strekninger. Derfor – godt fottøy er nødvendig, sier han, og råder folk til å ta med niste og drikke.

Turens lengde er på ca. 15 kilometer. Varigheten er beregnet til rundt fem timer.

– Det arrangeres fellestransport fra Venskaben i Asker sentrum med avreise klokka 09.30 for den som ikke vil kjøre egen bil. Mer informasjon om turen finnes på turlagets hjemmesider, sier Iversen, og legger til at her finner du også program for 2022, og informasjon om hver enkelt aktivitet i turlaget.