-En av tre av oss vil i løpet av livet oppleve kreft i nær relasjon, men to av tre som får en kreftdiagnose overlever denne, og blir frisk, sier Trine Hveem, som er distriktsleder for Kreftforeningen i Buskerud, Vestfold og Telemark.

Trine Hveem var på Tofte for å motta en sjekk på 50 000 kroner fra pinsemenigheten Betel på Tofte.

Knut Johansen som er forstander i pinsemenigheten sier til RHA at menigheten ble enige om å gi støtte til noe litt utenfor det miljøet de vanligvis støtter.

Les også: – Vi er ikke lenger mange nok til å beholde Betel Tofte – derfor solgte vi. Det sier forstanderen

– Vi har opplevd kreftsykdom i vår egen krets, og ser hva sykdommen gjør med alle den berører. Etter at vi solgte bedehuset Betel på Tofte så fikk vi mulighet til å støtte Kreftforeningen med litt midler, sier Johansen.

– I 2018 bidro Kreftforeningen med 220 millioner kroner til kreftforskning, og det at en menighet som ellers har mer en nok å bruke penger på bidrar med så mye som 50 000 kroner er helt utrolig, sier Hveem takknemlig.

Hun avslutter besøket i menighetshuset på Tofte med å forsikre forstanderen om at gaven kommer til å bli brukt til forskning på kreftsykdom som en av tre av oss får oppleve i nær relasjon i løpet av livet.

Les også: Stor fest for verdig 90-årsjubilant