Forbrukerrådet har vært på banen med en klar og forbilledlig artikkel (nrk.no 15.01.23). Det var bare en ting som ikke kom skikkelig frem, og det er at hvis mellom 75-90 prosent av befolkningen er fortrolige med digitale løsninger i dag, så er det nærmere 1 million mennesker i Norge som faller utenfor!

Les også: – Digitaliseringen har gått for langt

Verdt å notere:

  • Det er lovlig å ikke ha pass.
  • Det er lovlig å ikke ha førerkort.
  • Det er lovlig å ikke ha mobiltelefon.
  • Det er lovlig å ikke være digital.

Hvorfor er det da mulig at DNB stenger folks adgang til egne konti hvis bare ett av disse punktene ikke er oppfylt, når man aldri har misbrukt sin konto til noe som helst? Alltid bare betalt regninger og ikke foretatt noen form for tvilsom finansakrobatikk?

Dette skjedde med tusenvis av innskytere i fjor. Jeg kastet ut DNB som hovedbank for 5-6 år siden, og har gått over til en liten bank hvor jeg bare med jevne mellomrom blir bedt om å svare på noen opplysninger. Jeg hadde beholdt en liten restkonto i DNB, og ble dermed forsøkt herset med som så mange andre, men jeg tømte kontoen umiddelbart, og sa opp kontoen - ikke uten motstand fra banken! Jeg har vært kunde i den banken siden ca. 1976, har hatt to store huslån, og aldri vært forsinket med et eneste avdrag. Og så skulle jeg innkalles til "en av våre filialer" (de hadde glemt at de hadde nedlagt dem alle sammen), og for meg var det aldri aktuelt å bruke to busser hver vei for å stille meg i en milelang kø enten i Oslo eller Drammen. Men det ble blåst i fløyta, som om man skulle være en uoppdragen hund - kom igjen!

Nix. Den kontoen er slettet.

Les også: Banken – herre over liv og død

Så ble det verre. Ikke for meg, men fra da av så jeg på verden med bank-blikk. Og hva så jeg? Jo, at banken i flere tilfeller hadde gått inn i innskyternes konti og ikke bare sperret dem, men også de facto digitalt avrettet kontoinnehaveren! Saken til ett av disse ofrene ble tatt opp i Ukeslutt (P1) i desember-22. Representanten for banken la seg flat. Men noen unnskyldning fikk kunden aldri.

Det som er uhyggelig, er at denne kunden ikke er den eneste som har opplevd dette.

Dette har gått altfor langt.

Bli med i debatten her: Ditt innlegg eller se hva andre mener om ulike temaer her: Debatt