Gå til sidens hovedinnhold

– Det er gøy at det kommer så mange og at det er helt nytt

Artikkelen er over 2 år gammel

Det nyoppstartede barnekoret på Spikkestad møtes hver onsdag i Teglen. Annenhver onsdag synger de under ledelse av Hedda Hammer Myhre (21).

For abonnenter

Annenhver onsdag kommer Hedda Hammer Myhre (21) med toget fra Oslo til Spikkestad for å lede korøvelsen til tweensing i Teglen.

Den unge musikkhøyskolestudenten synes det er gøy å være dirigent for et nyoppstartet kor i et nytt og flott bygg som Teglen.

Sangrepertoaret varierer fra popmusikk fra strømmetjenester til notebanken til KFUM/KFUK, samt sanger om fellesskap og rettferdighet. Det synges både på engelsk og norsk.

For å motivere barna, sørger hun for å bruke et variert utvalg sanger.

– Jeg prøver å finne noe de har lyst til å synge, understreker Hedda, som starter hver øvelse med litt lett felles gymnastikk for å varme opp musklene.

– Man bruker musklene når man synger, så det er lurt med litt oppvarming, forklarer hun.

Les også: Liz (33) fra Holmsbu klar for finalen i TV-reality

En arena uten press

Totalt teller tweensing-gruppen rundt 30 barn. Flesteparten er jenter, men det er også noen gutter med i gruppen.

Initiativtaker Ingvild Borgevad understreker at man ikke må ha en tilknytning til kirken for å være med i koret, selv om det KFUK og KFUM i Teglen som har regien.

– Det er flott at de har fått til et slikt tilbud her på Spikkestad og i den nye kirken. Det å få samlet barna til å gjøre noe hyggelig som skaper selvtillit og glede, er viktig, understreker Ingvild Borgevad, som har datteren sin i koret.

Som mor til to jenter i 2. og 6. klasse mener hun at barna har godt av å ha en arena uten press, der de kan være seg selv.

– Ikke alle liker å drive med organisert idrett, og da er det supert at de har noe annet å gå til, sier hun.

– Tweensing er for barn i 5.- 7. klasse, og koret er forløperen til tensing-gruppa, som er for ungdom i alderen 13- 18 år, forteller de to andre initiativtakerne og mødrene Kristin Reitan og Hilde Kommandantvold Strøm.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Kveldsmat sammen

Tweening-gruppa øver annenhver onsdag fra 17.30-19.00, mens tensing-gruppa øver etterpå. Ettersom dirigent Hedda kun har mulighet til å komme annenhver onsdag, møtes koret til spillkvelder og andre aktiviteter de onsdagene det ikke er korøvelse.

– På disse kveldene kan barna komme med ønsker om hva de vil vi skal gjøre, forteller Borgevad og Strøm.

Felles for alle kveldene er at de avsluttes med felles kveldsmat den siste halvtimen.

Mødrene sørger for å lage brødskiver med grønt og sunt pålegg, så barna og ungdommene får spise sammen før de går hjem for kvelden.

De fleste i tweensing-gruppa kommer fra Spikkestad, men tilbudet er åpent for alle på halvøya.

– Kjenner du noen som kan være interessert, kom innom Teglen onsdag kveld mellom klokken 17.30 og 19, oppfordrer de tre initiativtakerne og mødrene Ingvild, Kristin og Hilde.

Kommentarer til denne saken