Vi befinner oss i en uvirkelig tid - en helt uventet situasjon som er vanskelig å ta innover seg. Koronaviruset har skapt en hverdag som krever mye av oss. Den norske dugnadsånden skal virkelig bli satt på prøve.

Mange spør: Tror du vi klarer det? Her finnes det mange gode svar på et krevende spørsmål. En ting er i hvert fall sikkert; vi har alle forutsetninger til å gjøre den dugnaden som trengs. Det krever bare at vi alle tar innover oss alvoret i situasjonen. Trøsten får være at rundt 80 prosent av de som blir smittet av koronaviruset, ikke bli ordentlig syke. Det er faktisk en god trøst i en tøff hverdag.

Hva ellers kan vi gjøre enn å holde avstand og være nøye med hygiene? Vi kan oppmuntre hverandre. Bruk mobiltelefonen mere til det den opprinnelig ble laget for: samtalen. Ring en venn, ring familie - bare for å høre hvordan det går. Hva gjør du i dag? Skal vi gå en tur?

Og vi kan utveksle ideer på hyggelig ting vi kan gjøre i hjemmet. Et godt tips å så henseende er følgende: Har du mulighet til å skaffe deg eller låne Asker kommunes bokutgivelse fra før jul "Det er derfor vi bor her", så er det lesestoff som både er nyttig og hyggelig i disse tider. Boken gir deg en reise i den nye kommunen vår, du møter mennesker som bor i den, du får tips om turmuligheter og mye historie.

Mange a bidratt til denne boken som er redigert av ringrever som Terje Marthinsen og Frank Tangen. Kommunen trykket opp en solid opplag og mange bøker ble revet bort før jul. Kanskje sitter kommune på et restopplag - i så fall bør du sikre deg et eksemplar - kanskje kommunen er ekstra gavmild i disse dager?