Gå til sidens hovedinnhold

Det dreier seg om ditt Asker – politikk for en ny kommune

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT: VALG 2019 Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Valg 2019

Det dreier seg om der vi bor, der barna våre vokser opp, der vi utfordres og liv blir formet. Det dreier seg om der vi har små og store personlige seiere, men også der vi skal få veiledning og helsehjelp når vi trenger det – valget 2019 dreier seg om retningen og verdiene vi legger til grunn for utviklingen for kommunen vår til det beste for innbyggerne.

Historie og store naturverdier

Vi er på vei til å bli en kommune med flere tettsteder og lokalsentrene med hver sin historie og egenart. Dette gjør Asker mangfoldig og unikt med en lang kystlinje hvor de lokale perlene ligger på rekke og rad, og marka til allmenn benyttelse for alle. Vi har et stort forvalteransvar for at disse store naturverdiene også skal komme framtidige generasjoner til gode.

Vi har en befolkning med stort engasjement for sitt lokalmiljø – det gir oss et fantastisk utgangspunkt i arbeidet med den nye kommunen.

Verden endrer seg, og alle kommuner som vil være ledende på tjenesteproduksjon må videreutvikles. Asker må derfor fortsette å være en innovativ kommune i praksis. Fremtidens Asker skal videreutvikles – det tar vi i Høyre på største alvor.

Vi startet arbeidet med vårt politiske program allerede i 2016. Tre foreninger startet på et samarbeid som har vært utrolig motiverende, samlende og ledet til et flott resultat vi er fornøyd med.

Vekst og vern

Balansen mellom vekst og vern er en forutsetning i all politikkutvikling for Høyre i Asker. Vi skal ivareta grøntområder nær der vi bor og ta ansvar for et rent nærmiljø, marka og sunne økosystemer i vann. Vi skal gjøre vårt lokalt for at Asker skal gjennomføre en politikk hvor målene for reduksjon av CO₂ blir oppfylt.

Vi blir en større og mer kraftfull kommune hvor samferdselsutfordringene skal løses og flere lokale arbeidsplasser skal etableres. Asker skal fortsette å være en foretrukket kommune for etablering av unge voksne. Attraktiv for etablering og utvikling av næringsliv som grunnlag for vår velferd.

Vi skal være en ledende kommune for inkludering, deltakelse og aktivitet. Vi skal ha en skole for mestring, danning og resultater – og tilrettelegge for den viktige frivilligheten som beriker livene våre.

Asker Høyre er heldige som har en robust partiorganisasjon med engasjerte folkevalgte fra Tofte i sør til Nesøya i nord som har bidratt med sin kunnskap og lokal kjennskap til vårt omfattende partiprogram.

Men det har også vært viktig for oss å ha en åpen og inkluderende programprosess for å få et best mulig kunnskapsgrunnlag til å kunne utvikle den beste politikken for den nye kommunen vår. Alle innbyggere ble invitert til åpne møter disse har gitt oss verdifull kunnskap til utvikling av sentrale politikkområder som klima- og miljømessig bærekraft og mangfold og inkludering.

Kunnskap om innbyggerne

Vi vil takke for innspillene fra næringsrådet, interesseorganisasjoner og frivilligheten i Asker som har bidratt til at vi har fått en unik kunnskap om hva som er viktig for innbyggerne i Asker de neste 4 årene og løsninger for vår kommune i et lengre perspektiv.

På denne bakgrunn og med partiets verdier som ansvar, tillit til enkeltmenneske, friheten til å velge og mangfold i bunn har vi vedtatt vårt politiske prosjekt – partiprogrammet 2019–2023. Vi er også stolte over en svært sterk kommunevalgliste med 61 nominerte kandidater, med variert bakgrunn og kompetanse, dette danner et sterkt lag motivert for å lede den nye kommunen.

Vi håper selvfølgelig på fornyet tillit til fortsatt å ta lederskapsansvar i den historiske perioden vi går inn i, vi gleder oss til valgkampen som står foran oss og få dine synspunkter på hva som er viktig for deg!

KrF med nytt topplag: - Vi trenger nytt sykehjem i nye Asker

Arbeiderpartiets Viken-lag er klart

SV: - Det er langt fra Tofte til Billingstad

- Jeg ble litt overrasket da det dukket opp en ny kandidat kort tid før møtet

Ivar Granum på topp i Asker Ap: - Kall det gjerne kometkarriere 

Kommentarer til denne saken