- Da vi fikk nyss i at den velrenommerte komponisten og pianisten fra Sardinia, Stefano Guzzetti, skulle komme til Norge, måtte vi finne en måte å få han til Sekkefabrikken, sier daglig leder Thorstein Horne.

– Vi allierte oss med Slemmestad Filmklubb som veldig gjerne ville være med. Ideen om stumfilm og konsert så dagens lys. Stefano Guzzetti likte ideen og filmen Baraka ble valgt, forteller Horne.

Hvem er Guzzetti?

Guzzetti er etter hvert blitt en betydelig utøver innen det som betegnes som «moderne klassisk musikk» ifølge. Nils Frahm og Olafur Arnalds.

– Guzzetti har følgere først og fremst i USA, England, Tyskland og Japan, men snart blir det flere også her i Norge, ifølge Horne.

Musikeren har mer enn 33 millioner avspillinger på strømmetjenester. Blant hans mange innspillinger kan nevnes LP-en Leaf, som brakte han ut på turne blant annet i USA, England og Japan.

Om filmen

Guzzetti skal dermed sette musikken til filmen Baraka fra 1992, der Ron Fricke har regi.

Ifølge arrangørene er Baraka et filmatisk kunststykke som ikke bare portretterer naturens kraft, råskap og skjønnhet, men også menneskenes kultur, samfunn og inngrep i naturen.

– Det er en film uten handling, replikker og tradisjonell historiefortelling, kun de mest storslåtte scener og landskap regissøren kunne finne med hele planeten som tumleplass. Vi gleder oss til en unik aften i Sekkefabrikken, sier Horne, og legger til at dørene åpnes klokka 19 søndag 9. februar.