Fartsgrensene til sjøs varierer fra kommune til kommune og også fra årstid til årstid. Det finne områder der fartsbegrensningene kun gjelder deler av året.

Med mamge nye og store kommuner, er det ikke gitt at du kan kjøre like fort som du gjorde på samme stedet i fjor

Kystverket har lansert en ny app som gjør det enklere å følge med. Gjennom appen BåtFart kan de som er ute i fritidsbåt få fortløpende oversikt over gjeldende fartsgrense der de er.

Les også:Asker-kirkene åpnes ytterligere opp, men det er fortsatt én begrensning

Tidenes båtsommer

– Vi går mot tidenes båtsommer. Med rekordsalg av fritidsbåter, og oppfordring til norgesferie, må vi forvente stor aktivitet på sjøen og i strandsonen. Det betyr også at vi i enda sterkere grad må utvise aktsomhet, og følge de regler og bestemmelser som gjelder når vi er på sjøen. Appen gjør det enklere å følge de fartsgrensene som gjelder på sjøen, slik at den blir et bidrag til en tryggere og bedre båtsommer, sier kystdirektør Einar Vik Arset.

BåtFart-appen er tilgjengelig for gratis nedlasting i Google Play og App Store.

– Den er svært enkel i bruk. Når den er lastet ned og installert, er det bare å åpne den og angi om du vil ha varsel når du overskrider fartsbegrensningene der du befinner deg. Appen vil vise hvor mange knops fart du har, og gi et varsel dersom du overskrider tillatt fart. Det er viktig å huske at du må tillate at den bruker GPS-funksjonen på enheten din, forklarer Arset.

Ikke et navigasjonsmiddel

Appen viser ikun nformasjon der du til enhver tid er, og ingen data blir lagret for ettertiden.

Vær obs på at BåtFart-appen ikke skal brukes som et navigasjonsmiddel.