Vel, nå tar jeg på meg smilet. I disse dager har jeg aldri lest så mye om hvor viktig lærere er for elevenes læring, psykiske helse og utvikling av sosiale ferdigheter. Både foreldre og elever og andre overbyr hverandre i fortelle hvor viktige lærere er. Skal det en pandemi og en streik til for at folk skal forstå og anerkjenne hvor viktig jobb lærere gjør? Hvor uunnværlige vi er? Jeg har jobbet nesten 30 år i skolen og har aldri før hørt så mye positivt om mitt yrke før nå.

Jeg skulle bare ønske at vi fikk den samme anerkjennelsen og oppmerksomheten når det ikke er streik eller pandemi også. At den foreldren som ringer og klager på at poden ikke har fått tilstrekkelig nok individuelt tilpasset opplæring i en klasse med 30 ulike elever, eller maser om at læreren må gi poden en fjerde mulighet til å vise hva han kan på enda en utsatt prøve, fordi han av «ulike» årsaker var fraværende på de fleste prøvene i år, husker nettopp hvor viktig læreren er.

Nå er det valgkamp like om hjørnet og som vanlig kommer politikere til å overby hverandre i å fortelle hvor mye bedre kvalifiserte lærere vi trenger og hvor mye bedre skole vi skal ha.

Men kjære KS, politikere, foreldre og elever og andre, vet dere hva som skal til for å få de best kvalifiserte lærerne og den beste skolen. Det er ikke å pålegge læreren enda flere oppfølgingsoppgaver og kreve at læreren skal gi enda mer individuelt tilpasset opplæring til samme lønn, men å betale for de gode lærerne.

Bli med i debatten her: Ditt innlegg eller se hva andre mener om ulike temaer her: Debatt