Gå til sidens hovedinnhold

Viken – pengegaloppen satt i system?

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT - REGIONREFORMEN Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tre fylker skal bli til ett stort VIKEN fylke noe som er en stor oppgave med mange muligheter.

Gevinsten som ble borte

Viken skal i følge vedtakene på stortinget se på rasjonaliseringsgevinster og mulige innsparinger, denne intensjonen kan det se ut som flertallet i fellesnemda til Viken ikke har fått med seg.

Når FrP i alle fylkene mener vi kan være nøysomme og bruke lokaliteter i Buskerud- Akershus og Østfold for lokalisering av VIKEN, ser det ut som vi ikke når frem med dette budskapet.

Vi mener at blant annet Galleriet i Oslo som eies av Akershus fylkeskommune og ligger tett på Oslo S kan brukes. Denne lokasjonen er noe av det mest sentrale en kan finne, med kort vei til Stortinget- regjering og Oslo kommune.

Les også. I dag starter de arbeidet med å etablere Viken

Flertallet i fellesnemda for VIKEN mener tydeligvis at dette ikke er noen god ide, derfor velger de å se på tre mulige tomte alternativer på Lysaker, en postadresse som uten tvil genererer noen av Norges dyreste tomter.

Ferdig bygget er det stipulert en kostnad som hver for seg vil koste skattebetalerne et sted mellom 4-6 milliarder kroner….Ja du leste riktig- milliarder.

Vi mener dette ikke er i tråd med stortingets vedtak og intensjoner, som i sine vedtak ser for seg en økonomisk gevinst ved å slå sammen flere fylkeskommuner.

Les også: Avlys region Viken

Parlamentarisme

FrP støtter vedtaket om å innføre parlamentarisme fordi dette vil ansvarliggjøre det politiske flertallet på en helt annen måte enn den styringsformen våre 3 fylkeskommuner styres under i dag (formannskapsmodellen).

Vi forstår at dette vil medføre flere heltidspolitikere, derfor har vi også ment at man må være nøkterne i forhold til lønnsnivå og godtgjørelser. Vi mener den politiske topplønnen i Viken ikke skal overstige en stortingsrepresentant godgjørelse og vil holde fast ved det.

Les også: Reformglede i bakvendtland

Håvard Jensen, Gruppeleder i Østfold fylkesting

Lavrans Kierulf, Gruppeleder i Buskerud fylkesting og nestleder I Viken FrP

Vibeke Limi, Gruppeleder i Akershus fylkesting

Kommentarer til denne saken