Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt trygg styring – eller kaos

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå skal det avgjøres: Skal vi ha fortsatt trygg styring med solide Erna Solberg som statsminister, eller skal vi ta sjansen på et rødgrønt seminar der partiene kappes om å utelukke hverandre fra regjeringssamarbeid?

Optimisme i næringslivet

Erna Solberg (H) og Siv Jensen (FrP) har styrt landet trygt og sikkert i fire år, gjennom både tidenes oljeprisfall og migrasjonskrise. Det er optimisme i næringslivet, det er optimisme i landbruket, aldri er flere behandlet i helsesektoren – og det er aldri bygd vei og bane i et slikt tempo noen gang tidligere.

Dette kommer ikke av seg selv, det har krevd hardt arbeid og prioriteringer – og forhandlinger med samarbeidspartiene KrF og Venstre for å få til.

Skattelette

Både enslige og samboene/gifte pensjonister har fått skattelettelse på 8000 kroner. Det kan være forskjellen på om man har råd til en ferietur eller til å glede barn og barnebarn. Skatten på død, arveavgiften, er fjernet. Nå vil vi eiendomsskatten til livs – folk skal ikke måtte ta opp lån for å betale skatt på en bolig som har steget i verdi.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil gjerne i regjering sammen. De er uenige om veldig mye. SV vil gjerne være med, det sier Sp nei til. Ap har for lengst utelukket Rødt og MDG, men kan fort komme i en situasjon der de blir avhengig av stemmene deres for å få noe som helst vedtatt i Stortinget.

Det vil bli en selsom opplevelse å be MDG om hjelp, som i retur vil ha aksept for at skattene skal økes med 40 milliarder kroner og at det skal fjernes 150 milliarder kroner til fremtidig veibygging. Tusenvs av norske arbeidsplasser vil settes i fare med en slik politikk.

Les også: KrF Buskeruds 1.-kandidat Jostein Rensel: - Jeg er en litt annerledes politiker

Denne regjeringen handler

I dag har vi en handlekraftig regjering som gjennom fire år har levert oppsiktsvekkende gode resultater på veldig mange områder. Denne regjeringen handler, der tidligere regjeringer pratet. Det er nok å se til vårt eget fylke. I Buskerud realiseres endelig nytt sykehus i Drammen, det har Arbeiderpartiet og Senterpartiet snakket og snakket om. Men det måtte en Høyre/FrP-regjering til for å gjøre mer enn å prate.

Ringeriksbanen er et annet eksempel – en sak som har vært drøftet i mer enn 100 år. Etter fire år med Høyre/FrP-regjering er saken ordnet, sammen med ny E16 – og prosjektet påbegynnes i 2021. Dette er de kanskje to største og viktigste beslutningene for Buskerud i denne regjeringsperioden, dette er beslutninger som betyr tusenvis av arbeidsplasser og som vil gavne Buskerud i all overskuelig fremtid.

For mange handler politikk om følelser. Man stemmer der man tror man har hjertet. Det er vel og bra, men noen ganger bør man foreta en realitetsorientering for å finne ut hvordan situasjonen faktisk er. Gjør man det, vil man se at det går godt i Norge, at det er trygg og solid styring – og ansvarlighet i alle ledd.

Slik ønsker jeg at vi fortsatt skal ha det. En regjering trenger åtte år for å sette ut i livet alle planer og ønsker man har. Derfor vil det være ødeleggende om Ap og Sp skal regjere på Rødt og MDGs nåde. Det er tryggere for land og folk at dagens styringsdyktige regjering fortsetter. Borgerlig flertall, gir borgerlig regjering. Alt annet er å spille hasard med vår felles framtid.

Morten Wold, Stortingsrepresentant Frp

Les også: Lover 13 nye lærere i Røyken-skolene

Kommentarer til denne saken