«Eva Norén Eriksen?»

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerJeg vil få komme med noen kommentarer til Leder som sto i RHA 8.9.15.

Det står: (1) «I år stiller Høyre med nytt sterkt mannskap, men med en helt fersk kandidat til å overta ordførerkjedet etter Rune Kjølstad.»

Litt lenger ned står det: (2) «Hvem er Eva Norén Eriksen? Hva har fått et erfarent partiapparat i Røyken Høyre til å fremme henne som ordførerkandidat – en dame med en tynn politisk fortid fra en bygdeliste?»

Så avsluttes lederen med: (3) «Høyre har flinke folk og et solid partiapparat som har jobbet godt i hele valgkampen. Spørsmålet er om de klarer å vinne valget på partiets program alene, for ingen fortjener å vinne et lokalvalg med en anonym ordførerkandidat. Hvordan kan Norén Eriksen bli en ledestjerne i Røyken når hun ikke er det i valgkampen?».

Til (1): Det vil være stor oppgave å ta over etter Rune Kjølstad, uansett hvem som måtte bli ordfører. Eva Norén Eriksen er fersk som ordførerkandidat og fersk på Høyres liste, men ikke fersk politisk og i annet samfunnsliv i Røyken, noe jeg vil komme tilbake til.

Til (2): Hva som har fått et erfarent partiapparat i Røyken Høyre til å fremme henne som ordførerkandidat, får partiet svare på selv. Det jeg vil kommentere er det siste leddet: «-en dame med en tynn politisk fortid fra en bygdeliste». Først vil jeg tillate meg å si at uttalelsene om henne i hele lederartikkelen, etter min oppfatning, ikke er en leder i en avis verdig. Når det gjelder det faktiske forhold, angående erfaring fra Røykenpolitikken, for alle valgte ordførerkandidater siden Thorleif Nilsen gikk av i 1975, er det som står positivt galt. Eva har 8 år i kommunestyret og 8 år i formannskapet i perioden 1999 – 2007. Formannskapet er det utvalg som får toppene fra partiene og som behandler alle store saker. Eva var en del av flertallet i disse 8 årene, med Rune Kjølstad som ordfører. Dette i seg selv burde gi en del kreditt.

Når det gjelder de andre ordførerkandidatene som har blitt valgt, er statistikken følgende når det gjelder erfaring fra formannskapet før de ble valgt til ordfører: Rune Kjølstad 2 år, Terje Martinsen 4 år, Hans Wear 2 år, Sigmund Hole 0 år, Målfrid Borge 4 år, Jakob Wahl 0 år, Trygve Johnsen 2 år og Jarle Wahl 0 år.

I tillegg til den politiske erfaringen Eva har, har hun gjennom årene vært svært aktiv på mange andre felt i Røyken, noe som er nevnt i samme avis, under «Ordførerduellen»: bl.a. styreleder i ROS, medlem av Spikkestad FAU og Røyken KFU, Lions, Styreleder i Spikkestad barnepark, vertskap på ROS-hytta. Jeg kan underskrive på at i de sammenhenger jeg har sett henne i ulike verv, har gjort en stor innsats. Dette er også viktige ting å ta med inn i et ordførerverv.

Til (3): Det er jo bra Rha har sansen for Høyres flinke folk, partiapparat og program. Når det gjelder å vinne et lokalvalg bør det gjøres fordi partiet har et program som tiltaler velgerne, og det partiet har vist gjennom arbeid i forrige periode, sammen med alle kandidatene på lista. Påstanden om at Eva har vært anonym og ingen ledestjerne i valgkampen, er øynene som ser og kanskje hvilke arenaer man snakker om.

Bjarne Kjos

Høyremedlem

og tidligere politiker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags