Stopp for skiskytteranlegg på Torvbråten

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Politikerne i bygningsrådet stemte nei til dispensasjon fra LNFRreguleringen (Landbruk, Naturog Friluftsliv) på sist møte i april. Miljøpartiet De Grønne er fornøyd med dette vedtaket, og håper at det nå kan bli ro rundt lysløypa på Torvbråten, og at den kan bli ført tilbake til en god stand slik at den igjen kan fungere som et viktig turområde for denne delen av kommunen.

Dette er den eneste lysløypa for om lag 7000 mennesker i Bødalen, Slemmestad og Nærsnes, og hundrevis av mennesker har hatt glede av løypa som går i en i utgangspunktet fin skog, både sommer og vinter.

Les også: Spørsmålene til «de som bestemmer» i Hurum kommune står fortsatt ubesvart

I lang tid har Bødalen Idrettsforening forsøkt å få etablere et skiskytteranlegg i løypa, men støtt på alvorlige hindringer. Området er regulert til LNFR, og Fylkesmannen har gitt beskjed om at det ikke vil bli aktuelt å gi dispensasjon fra denne reguleringen. Dette har rådmannen tatt hensyn til i sitt framlegg, og de fire politikerne fra Ap, Venstre og SV sørget for at det ble vedtatt, imot forslaget fra Høyre, som fikk tre stemmer.

Som Miljøpartiet tidligere har skrevet, har vi respekt for all den tid og arbeid som legges ned for å gi ungdommer i Røyken mulighet for å drive med skiskyting, men å legge et slikt anlegg kloss opp til en barnehage og skole med en skrøpelig skolevei, er ingen god ide. Torvbråtenmarka bør forbli et fredelig naturområde som er tilgjengelig for turgåere og mosjonister i alle aldre, uten at det går på bekostning av områdets rike natur og artsmangfold.

Avgjørelsen i bygningsutvalget er gledelig, og alle som har vært bekymret for å miste turterrenget sitt kan forhåpentligvis nå puste lettet ut.

Hilde Gunn Sletten

Gruppeleder for MDG Røyken

Tom Julsrud

medlem av MDG

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken