Ikke bygg inn flishoggeren på Tofte

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DEBATT: Ikke bygg inn flishoggeren på Tofte. Flytt den dypt inn i de svenske skoger og begynn pilotanlegget der. Start omgående!

Hvem har å gjøre med hvem?

Statkrafts pressetalsmann forteller 5. juni til RHA at det er «et handelsmiljø i London» som står for flishogging på Tofte og at Silva Greeen Fuel ikke har «noe direkte med dette å gjøre».

Silva Green Fuel har vel da heller ikke noe direkte å gjøre med Norconsult's søknad om dispensasjon fra gjeldende regelverk. Det er god nok grunn for å avslå søknaden!

Les også: En viktig avgjørelse skal tas i Hurum i kveld

Toftes skjebne bør ikke avgjøres hverken av «et handelsmiljø» i London eller av Norges største konsulentselskap, men av demokratiske lokale politiske organer.

Vet for lite

Konsulentselskapets kunnskaper om hva Silva Green Fuel AS har tenkt å bedrive på Tofte er åpenbart ikke større enn Statkrafts pressetalsmanns. Hans problem er at de ikke vet hva «vi skal søke om regulering for, nettopp fordi vi ikke vet hvordan dette vil fungere når vi tar det opp fra skrivebordslaboratoriumstadiet». Når man vet så lite, er de dype svenske skoger stedet!

Les også: Toftes framtid

Dersom det inni disse skogene faktisk skulle gå bra - hva nå kriteriet måtte være for det – kan man i mellomtiden få fastslått om det finnes en kommune i Sverige som ønsker fullskalaanlegget velkommen. Da vil mange av oss her i Hurum si: Velbekomme!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken