Neste uke skal dere fatte en svært viktig beslutning.

Resultatet vil gi en vond eller god ettersmak som dere vil bli husket for i lang tid.

Les også: Industri på Tofte

Fantastisk miljø

Var tidlig oppe i dag og å komme ut på terrassen var som å trå inn i en stor hellig katedral; en svak bris førte med seg en vidunderlig frisk sjøluft, krydret med aromaen fra sommerens blomster. I tretoppene hørtes et svakt brus ispedd lykkelig kvitring fra en og annen småfugl.

Les også: Biodrivstoff og Tofte

For et miljø for sunn, god oppvekst vi har her nå!

Statkrafts Knut Fjerdingstad er en kjekk, flink og sympatisk mann, meget verdifull for Statkraft - og jeg er sikker på han innerst inne har det vondt nå, med tanke på miljø ødeleggelsen hans arbeidsgiver vil gi Tofte, først i lite omfang, siden med full døgnkontinuerlig trykk.

Les også: Silva Green Fuel – ansvarlig aktør

Det blir omtrent som å dømme oss til en langvarig,vond sykdom.

Vi tåler liv og røre

Visst tåler vi liv og røre og hektisk næringsvirksomhet og det er vi overbevist om at vi får hit om Statkraft viker plassen.

Så er det de såkalte tungtveiende grunnene til å bidra til klimautslipp.

Biogass er på svært rask frammarsj i Norge i dag, nye lastebiler og anlegg er tilpasset dette og denne utviklingen er god og skjer raskt. Men så er det dobbeltmoralen igjen da. Skal vi tjene store penger på oljeutvinning i mange år ennå, er det avgjørende å kunne vise til innblanding av biodiesel.

Sjansene er imidlertid at når det evt er oppe å går er markedet kanskje ikke lenger særlig interessert. Utviklingen og fordelene med biogass har da etablert seg solid.

Uansett vil ikke vi ha idyllen her ødelagt av dette!

Les også. En viktig avgjørelse skal tas i Hurum i kveld

For planutvalget bør valget være enkelt, verken vår sterke motstand i Toftes framtid eller Statkrafts sjarmerende «informasjonsoffensiv» bør veie tyngst nå, men den tungt begrunnede negative innstilling fra rådmann og fylkesmann på dispensasjon.

Les også: Toftes framtid

Å treffe det rette valget

Det gir planutvalget et godt verktøy til å treffe rett valg.

En tilsidesettelse av denne negative innstilling vil være hårreisende og er totalt uakseptabelt.

Det er leit å si det, men om denne grundige, lovfundamentere avslag fra rådmann og fylkesmann sees bort fra....ja da er vi redd man beveger sitt framtidige politiske liv ut på svært tynn is.