Gå til sidens hovedinnhold

Forskjønning

Artikkelen er over 5 år gammel

Jeg ser at man på kommunalt hold i Røyken kommune har satt forskjønning på kartet. Så flott, da. Endelig noen som tar opp hansken tidligere kulturminister Åse Kleveland kastet i sin tid. Hun mente at alle kommuner burde ha et estestisk råd. Ja, det er vi mange som mener. Særlig på disse tider, etter at snøen er borte, før gress og ugress legger et slør over elendigheten, og søppelet langs fylkes- og kommunale veier kommer til syne.

Kommunen bør ta ansvar

Hvis ansvaret for denne forurensingen ikke er et kommunalt ansvar, så bør de ta ansvar likevel. For kanskje det er Vegvesenet som har ansvaret. Jeg har hørt uttalt at hvis de slapp utgiftene med å rydde veikanter, så kunne de brukt mer penger på veibygging. Veldig dårlig argument for ikke å gjøre en jobb de altså kanskje er forpliktet til!

Kommuner som, av en eller annen grunn har forsøplingsproblem, må sette makt bak krav til den instans, som har det faktiske ansvaret for opprydding!

Forbilde

Og jeg kan godt nevne en kommune som bør være et forbilde, nemlig Sande kommune. Der er det ryddig fra snøen går og hele vår-, sommer- og høstsesongen. Dra på studietur dit, eller ta en telefon.

Og se på motivene på bildene som følger dette innlegget. Ikke mye estetikk, der!

Sissel Åkre

Pt Åros

Kommentarer til denne saken