Har Venstre startet valgkampen?

Hilde Gunn Sletten fra MDG Røyken.

Hilde Gunn Sletten fra MDG Røyken.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et angrep på Arbeiderpartiet sist uke (RHA, 27.10.16), benytter Venstres gruppeleder, Rebekka Borsch, anledningen til å legge inn et sleivspark til Miljøpartiet De Grønne samtidig, riktignok i en parentes. Hun mener å vite at vi bare lunter etter Ap, og ikke har egne meninger, men hun taler mot bedre vitende.

I listen over saker hvor Borsch er misfornøyd med Arbeiderpartiet, er blant annet sammenslåingen med Asker. Der har MDG vært en tydelig stemme – imot, konsekvent, og vi har stått alene om dette. Vi har et program som vi er forpliktet på, og det er ikke vanskeligere enn det, også når vi må velge side i ulike saker.

Populistisk vri

Og når Borsch går kraftig til angrep på Ap (og MDG) når det gjelder utbyggingen av Slemmestad sentrum, tar hun selv en populistisk vri, og later som om vi er imot å legge planen ut på høring. Vi i MDG vil selvfølgelig sende planen ut på høring, og håper virkelig at flest mulig benytter anledningen til å gi sin mening.

Vi støttet imidlertid Aps forslag om å sende saken tilbake til administrasjonen, fordi forslaget til utbyggingen av Slemmestad sentrum er så voldsom og sprenger alle tidligere vedtak i Kommuneplanen, at det eneste fornuftige ville vært å sende den tilbake, og få den mer i samsvar med tidligere vedtak.

Om blokker på Spikkestad

Når det gjelder utbyggingen på Spikkestad, er det utbyggeren Block-Wathne som skal ha æren for at det ikke blir bygget blokker rundt den gamle gården. Da saken kom på bordet, mente både posisjon og opposisjon at det er en mye bedre løsning med småhusbebyggelse, og takket være initiativet fra Block-Wathne.

Vi i MDG ønsker å bygge tett, og vi ønsker god livskvalitet. Det innebærer også å ta hensyn til omgivelsene, og en «vorte» med blokker ute på et jorde ville ikke øke noens livskvalitet, heller tvert imot.

MDG Røyken står fritt til å gå for den grønneste løsningen, det som vi mener vil føre til minst mulig forurensing, det som vil gi mennesker den beste livskvaliteten, og det som er mest solidarisk. Vi stemmer ofte med Ap, Høyre/V/KrF, av og til med Frp, når vedtakene er forenlige med våre Grønne verdier og politiske mål.

I grunnen mener vi i MDG at vi har mange gode saker vi burde kjempe sammen med Venstre om, og ikke bruke tiden til kjekling. Det er mye som står på spill, og nå må vi bruke kreftene i fellesskap på å få ned klimagassutslippene. Det må vi bruke alle kreftene på, alle sammen.

Hilde Gunn Sletten,

Gruppeleder MDG Røyken

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken