Taushet er ikke gull

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DEBATT: For over 14 dager siden tok redaktøren av denne avisa, Svein Ove Isaksen, et sviende oppgjør med møtepraksisen i Røyken kommune. Viktige avgjørelser blir tatt i lukkede rom uten tilgang for verken media eller allmennheten. Ja, han påviste også at denne praksisen var lovstridig.

Venter forgjeves på svar

De som ventet på en svar, eller en forklaring, fra ordføreren eller andre toppolitikere i Røyken, har naturligvis ventet forgjeves. For dette avtegner seg som et stadig tydeligere mønster: All kritikk mot toppolitikere i Røyken skal ties i hjel.

Ingen debatt i det offentlige rom er tydeligvis blitt et mantra for Røyken-politikerne. Så kan man undres om dette skyldes feighet, eller om det er en kynisk strategi. Uansett er det med på å forvitre lokaldemokratiet, der folkelig deltakelse burde være en bærebjelke.

Taust som i graven

Richard Knudsen (Frp), prøvde seg for ei tid siden med et svar til et innlegg fra Harald Melvold om utbyggingsplanene i Slemmestad. Men etter et motsvar fra Melvold og undertegnede, der vi ba om at han dokumenterte hvilke innsigelser mot høyhusfantasiene i Slemmestad, som var tatt til følge, har det vært taust som i graven.

Røyken-politikeren tyr til taushet i det offentlige rom. Det gir i alle fall ikke gull.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags