Slemmestad - Sandvika light?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sandvika må være skrekkeksemplet på utbygging. Strandlinje, øyer, åser, et vann med yrende fugleliv og to elver, alt blir stengt av svære betongkolosser. Det som skulle vært gitt et fritt utsyn mot et åpent og vakkert fjordlandskap, er totalt blokkert. Nå vil Røyken-politikere gjenta det samme i Slemmestad, om enn i et lightformat.

Boligblokker, eller høyhus (en eufemisme, forskjønning, av ordet høyblokker) som man kaller det, opp mot 25 meter, skal nå stenge fjordspeilet ute. Utsynet mot fjorden, hovedstaden langt der inne, Nesoddtangen, småøyer, ja, alt skal stenges av høyreiste boligblokker.

Les også: Lokalpolitiker: – Frykter Vaterland blir "Manhattan"

Klin like høyhus

I sitt høringsutkast skrev rådmannen at Slemmestads egenart skulle bevares ved en utbygging av Slemmestad sentrum. Men hva er igjen av Slemmestads egenart når høyhus, klin like de vi ser rundt omkring i hele Norge, får poppe opp som sopp når varme og vått vær gitt grobunn for det.

For noen tiår siden vedtok bystyret i Trondheim å jevne bydelen Bakklandet med jorda for å få plass til en firefelts motorvei. Dette mobiliserte en voldsom folkelig motstand og aksjoner. Planene skulle selges med fagre ord om utvikling og det å følge med i tida (mye av den samme ordbruken som våre politikere bruker i dag), ble aldri realisert.

I dag priser alle i Trondheim seg for det og kaller det gamle vedtaket galskap. I dag er Bakklandet et av de mest idylliske delene av Trondheim, som trekker til seg turister gjennom hele året.

Les også: Lys, kunst, musikk og industrimiljø

Slemmestads egenart

Nå står det om Slemmestads egenart. Skal vi la profitthungrende utbyggere få spille på lag med bevisstløse politikere? På fabrikktomta kan man bygge så mange og så høye hus man bare vil. Men la Slemmestad sentrum bli spart for hissige utbyggerinteresser.

La Slemmestad sentrum bli sminket, men ikke med høyblokker som visker ut det som er igjen av vår egenart, kultur og historie.

PS. Og alle dem som har brukt tid og krefter for å svare på kommunens høringsutkast, er blitt lurt. Alt var bestemt på forhånd. Eller som Børre Pettersen så presist sa det: En hån mot lokalbeboere.

Tor Kise Karlsen

Les også: Protesterte mot Slemmestad-planer, men ble ikke hørt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken