Gå til sidens hovedinnhold

Våre ungdommer må kunne velge Frogn videregående skole

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kun 10 minutter fra Sætre ligger Frogn videregående skole, på den andre siden av Oslofjorden, rett på utsiden av tunnelen. Likevel får ikke Hurum (og Røyken) – ungdom lov til å gå på skole der. Eller det vil si; de kan søke, men de vet at det ikke er kollektivforbindelse på tvers av fjorden. Elevene må velge en skole i Buskerud for å få skoleskyss.

Kortere til Frogn

Røyken videregående skole ligger på Hurumhalvøya. De fleste ungdommene våre går der, mens noen må reise enda lenger, som til Drammen. Det er delte synspunkter på kvaliteten på undervisningen ved Røyken videregående skole og på de studieretningene som er tilgjengelig der.

Les også: – Må få plass i Frogn

For skoletrøtte ungdommer ytterst på Hurumhalvøya blir det tidlige morgener og langt å reise for å gå på skolen – det hadde vært kortere til Frogn. Det blir sagt at fritt skolevalg er et tema som engasjerer mange foreldre og ungdommer, kanskje spesielt i Sætre-området, og at mange gjerne vil gå på Frogn vgs. med spennende utdanningsprogrammer som idrett, teknologi og forskning, business, friluftsliv og yrkesfag med spesialtilpassede opplegg innenfor ulike programområder.

Forskjøvet skolestart

Frogn vgs. er forresten valgt ut til et forsøksprosjekt med forskjøvet skolestart til kl. 09.00. Forsøket starter opp fra høsten 2018.

Les også: Spar tid, dra til Oslo med buss via Frogn

Det er allerede i dag mulig å søke om og kunne få studieplass på Frogn vgs. – dersom de har ledig kapasitet. Men skoleskyss gjennom tunnelen må på plass. Buss hadde også vært et godt tilbud for dem som pendler inn mot Oslo, som kan stige om til en lokalbuss med hyppige avganger på den andre siden av fjorden og raskt kommet seg på jobben.

1. mars er det søknadsfrist for dem som skal begynne på videregående skoleåret 2018. Hvor mange ungdommer er interessert i å gå på Frogn vgs.? Det hadde det vært interessant å vite!

Ta gjerne kontakt med meg dersom dette er noe som opptar deg eller noen i din familie!

Våre ungdommer bør få en reell mulighet til å velge Frogn videregående skole, selv om den ligger på den andre siden av Oslofjorden og ikke i Buskerud. Fra 01.01.20 blir Buskerud, Østfold og Akershus et fylke. Det er ingen grunn til å vente så lenge med å gjøre dette til et reelt alternativ.

Kommentarer til denne saken