Parkeringsvirvar i Sætre

Parkering: Innsenderen mener Sætre Nærsenter absolutt er en sosial møteplass og et nær-senter som kommer til å miste mange kunder om det blir parkeringstid på én time. arkivfoto

Parkering: Innsenderen mener Sætre Nærsenter absolutt er en sosial møteplass og et nær-senter som kommer til å miste mange kunder om det blir parkeringstid på én time. arkivfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DEBATT:Nå er det som jeg skjønner stor misnøye med parkeringen i Sætre. Som lest i RHA skal det være er en person som mener Sætre nærsenter ikke er noen sosialsenter eller møteplass. Det synes jeg i så fall er ett forunderlig utsagn.

Nærsenteret er en stor møteplass

Vi må bare innse at Sætre nærsenter bl.a. er en stor møteplass for mange eldre som vil slå av en prat med det samme de gjør sine innkjøp. Kjøpesentre i eksempelvis Valdres og Gudbrandsdalen består bare av sosialt samvær av lokalbefolkningen.

Hva annet sosialt samvær har vel pensjonister og mange av befolkningen hatt i Sætre de siste 10-årene når man tar i betraktning herjingene av storbranner i Sætre, som til slutt jevnet halve Sætre med jorden bit for bit, og som faktisk da, tro det eller ei, endte med enorme gratis parkeringsplasser over hele Sætre med parkering for halve Sætres befolkning.

I ettertid av herjingene følte nok mange pensjonister, men også mange av befolkningen ett stort manglende tilbud på møteplasser for hygge og litt sosialt samvær. Det folket nå har fått som plaster på såret er Sætre nærsenter.

Hvor vanskelig kan det være?

La nå for all del pensjonister, folk og besøkende få parkere i minst to timer eller mer på Sætre nærsenter. Hvor vanskelig kan det egentlig være! Det skulle også tatt seg ut, hvis en ny møteplass for sosialt samvær skulle ende på det kommende Vinmonopolet på Sætre.

Man skulle også nesten tro at hele parkeringsplassen dagen lang utenfor Sætre nærsenteret bare blir brukt av dem som søker sosialt samvær i Sætre. Dette er i så fall en sterk overdrivelse og på grensen til vanvidd og fantasi.

Ta dere i akt, handelsstanden burde vel egentlig prise seg lykkelig over at folk i det hele tatt gidder å handle i Sætre. Varehandelsutviklingen i Hurum blir nok ikke bedre av kun en times parkering med fare for bøter. Da vokser også misnøyen sterkt.

Positivt er det heller ikke hvis mange føler seg jaget fra sentrum pga. parkeringsproblemer. Parker som dere vil folkens, uten dere vil ikke Sætre bestå uansett.

Gjør heller som Arntsen, reis heller andre steder der beitemarkene er mer imøtekommende og forlokkende. «Maken til rot og røre som foregår i Sætre for tiden skal man vel lete lenge etter», er sitatet jeg hørte av en oppgitt beboer på Sætre.

Min mor på godt over 80 år bruker ofte Sætre nærsenteret for hygge og sosialt samvær med venner og bekjente. Men hun reiser også stadig til Drammen, Oslo og Slemmestad på søken etter ett bredere utvalg av matvarer. Bil har hun heldigvis ikke, men utviklingen og parkeringsproblemene i Sætre er hun uansett engasjert i, men hun er jammen nesten like sprek som en ungfole med alderen tatt i betraktning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags