Gå til sidens hovedinnhold

Når ambulansen ikke kommer fram i Sætre

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leste innlegget til Leonard Larsen i nettavisen den 20-3 med overskriften «Dette kan ikke fortsette». De fleste lesere ser seg nok enige i dette innlegget medregnet meg selv.

Ambulansen kom ikke fram til legesenteret

For ca. 3-uker siden ble min mor svært dårlig, som igjen medførte frakt med ambulanse til Legesenteret på Sætre. Her kom ikke ambulansen frem til legesenteret, etter det min mor fortalte meg på Drammen Sykehus - Vestre Viken noe senere.

Det endte med at ambulansepersonell måtte ta saken i egne hender, med noe mer krevende frakt og bæring fra sykebil og inn til Legesenteret. Som jeg forsto på min mor var dette en hending hun følte veldig slitsomt og ubehagelig i den tilstanden hun var i denne dagen.

Les også: Bratlie: - Vi har fått mange klager på parkeringsproblemer i sentrum

Det ble en unødvendig stor plage og belastning for henne som også burde være helt unødvendig, men ambulansepersonell skal ha gjort så godt de kunne ut av situasjonen.

Som jeg også forsto av min mor var det kjøretøyer fra byggeplassen i Sætre som sto i veien for ambulanse slik at ambulanse ikke fikk kjørt frem til dør. Foran ambulanseplass på Legesenteret skal det selvfølgelig IKKE stå parkerte biler.

Man føler seg kriminell

Her skal ambulanse ha mulighet til å kjøre frem til hovedinngang med syke mennesker uten å bli hindret av unødvendig plage med parkerte kjøretøy. Når jeg leser innlegget til Leonard Larsen om forflytningshemmede som ikke får parkert på HC parkering så føler man seg nok på en måte litt kriminell når man skal på Legesenteret.

Les også: - At parkeringen i Sætre sentrum er begrenset til én time er ikke noe stort problem

Dette hvis man må parkere der man egentlig ikke skal parkere grunnet 1 times parkering når man vet tiden ikke strekker til. Man kan igjen lure på hva som egentlig skjer i Sætre, og hvem som denne gangen tar på seg ansvaret rundt dette. Kommunen må ikke opptre som den «døve, den blinde og den stumme»!

Har entreprenøren tatt styringa?

Man kan faktisk noen ganger få inntrykket av at det er entreprenøren som nå har tatt over styringen av hele Sætre, og ikke kommunen. Når forflytningshemmede til og med får bot utenfor Coop Byggmix for sin parkering når de skal på Legesenteret. Så burde klokkene ringe i de kloke hodene til de ansvarlige, slik at det blir tatt affære og ryddet opp rundt dette problemet umiddelbart til fordel for de som har vanskeligheter med forflytting og helse.

Les også: Det kan bli 240 nye p-plasser i Sætre sentrum

Hva tror kommunens politikere hadde skjedd hvis jeg som privatperson hadde parkert bilen min foran porten til brannstasjonen i Røyken, og i verste fall like før en uttrykning? Da tør jeg nesten garantere det hadde blitt store oppstandelser med avisskriverier, anmeldelser og Politi. Med overskriften - «Mann hindret utrykning»!

Men det blir faktisk litt på samme måten når syke mennesker ikke kommer seg til legesenteret for sykdom, eller når ambulanse blir stengt ute.

Viser det seg at det ikke er HC parkering til legesenter eller andre plasser i Sætre, og at disse plassene er sperret eller blir brukt til utbyggingen eller til oppbevaring av snøen i Sætre, hadde jeg selv vurdert og ringt etter Taxi og sendt regningen de til ansvarlige for manglende HC parkering i Sætre.

Trafikkfarlig for skolebarn

Det er synd hvis folk må ta skrittet til sivil ulydighet for å få den hjelpen de trenger for å komme seg til Legesenteret. Har også skjønt at mange foreldre er engstelig for sine barn som skal til skole når de må gå gjennom byggeplassen med mye trafikk og farlige maskiner. Dette er nok ikke uten grunn!

Man får da raskt et ekkelt inntrykk av at utbyggingen i Sætre nå er viktigere enn skolebarn, eldre, syke og fastboende. Da mener jeg det er gått alt for langt i Sætre, og politikere i Hurum kan ikke sitte som et glansbilde og se på dette!

Nå er politikere advart om dette, så får vi håpe det ikke skjer en alvorlig ulykke med noen av skolebarna. Da tror jeg løpet er kjørt for alvor.

Én times parkering

Som jeg forstår er det utrolig nok enda problemer med 1 times parkering i Sætre sentrum. 1 times parkering i sentrum vil jeg anbefale å få fjernet omgående slik situasjonen er i dag. Her må kommunen ta ekstraordinært hastemøte med handelsstanden i Sætre.

Med eksempelvis servering av snitter, boller og Donald-brus, så burde dette ordne seg relativt raskt uten unødvendige dikkedarer og tullball.

Kommentarer til denne saken