Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan ikke fortsette!

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har tillatelse til såkalt «Parkering for forflytningshemmede» (HC-parkering). Jeg er ofte hos fastlegen i Øraveien på Sætre, der også to andre leger holder til. Før utbyggingen startet var det ingen problemer med å parkere like ved legekontorene, og det var vel egentlig ikke behov for HC-plasser.

Nå har situasjonen blitt kritisk for oss som har så store helseproblemer at vi har fått HC-parkering.

Har aldri fått svar

For snart ett år siden skrev jeg til Hurum kommune og oppfordret dem til å opprette noen HC-plasser ved legekontorene. Det verste er ikke at jeg aldri har fått svar. Det verste er at kommunen ikke har gjort noe som helst.

Under mine legebesøk etter at byggearbeidene skjøt fart har jeg blitt tvunget til å parkere på en av plassene til Coop Byggmix, vel vitende om «forbrytelsen». Ved siste gangs besøk resulterte det i en bot på 300 kroner. Jeg registrerte at ytterligere tre pasienter hos denne ene legen kom i samme situasjon, bare i løpet av den tiden jeg var der.

Man får ikke HC-kort uten grunn

Kommunens ansvarlige for parkeringsordningene må skjønne at det er tungtveiende grunner til at folk får innvilget HC-kort. For min del innebærer det blant annet at jeg ikke klarer å gå fra Rådhuset, der det er parkeringsmuligheter, til legekontoret.

Og det er sikkert mange som har det verre enn meg. Hva skal vi da gjøre? Ta drosje for egen regning (lite aktuelt fra der jeg bor)? Prøve å få legetimen til å klaffe med en dag en kan få med ledsager som tar seg av bilen mens en er hos legen? Risikere å betale 300 kroner per legebesøk?

Jeg kom til mitt siste legebesøk kl. 13.00. Da var det ikke brøytet verken på parkeringsplassen eller mot Øraveien. Det var heller ikke måkt inn til legekontorene. Det gjorde ikke situasjonen bedre. Snøen forsvinner etter hvert. Det gjør dessverre ikke helseproblemene til de fleste av oss som er avhengig av HC-parkering.

Kommentarer til denne saken