Sætre gård har fått setningsskader

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DEBATT:  Sætregården er det siste verneverdige bygget i Sætre sentrum, det eneste som står igjen fra et Sætre som en gang var. Et vakkert bygg som Hurumsamfunnet kan være stolt av, skjenket allmennheten av Bodil Risberg og driftet av ildsjeler på frivillig basis.

Sætre Gård har fått store setningsskader 

Nå har det vakre gamle huset fått sprekker og setningsskader.

Store beløp

Det er hevet over enhver tvil at skadene skyldes de omfattende byggearbeidene i sentrum. Stiftelsen Sætre gård sitter igjen med utgifter til advokat og geotekniker, hittil nesten kr 40 000,- og regner med store fyringsutgifter til vinteren på grunn av sprekkdannelsene, anslått til kr 50 000,- i ekstrakostnader.

Stiftelsen har søkt kommunen om støtte, men rådmannen innstiller på å bevilge kr 25 000,- og mener stiftelsen må dekke resten selv.

Utbyggingskåthet og Sætres identitet 

Det er Hurum kommune som har igangsatt byggingen, og kommunen må i anstendighetens navn ta ansvar og dekke de utgiftene stiftelsen har i denne saken. Dette kan ikke stiftelsen stå alene igjen med. Sætre gård er til disposisjon og glede for hele Hurumsamfunnet.

Kuriøs bevilgning til fjerning av busker

Mye penger? Jeg minner om at Formannskapet, mot Venstres ene stemme, glatt vedtok en ekstrabevilgning på 99 000,- i fjor vår for å hugge noen busker langs Sætrebakken, slik at bilistene kunne se byggekranene reise seg over sentrum, ‘en flott inngang til det nye Sætre sentrum som nå skal bygges’.

En bekymring 

Det må da være den mest kuriøse bevilgningen som er gjort i denne kommunen, og uten synlig effekt så vidt jeg kan se.

La oss nå fokusere på å ta skikkelig vare på det lille vi har igjen av det gamle Sætre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken