Hemmeligholdt demokrati i Røyken

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DEBATT:Leste med stor interesse og entusiasme kommentarene til Svein Ove Isaksen, ansvarlig redaktør i RHA. Mye har overrasket meg i Røyken kommune den siste tiden når jeg har lest RHA. Dette gjelder også omtalen om de enorme byggesaksgebyrene i Røyken kommune, som befolkningen skal ha lidd sterkt under i sin egen kommune.

Les også: Et lokaldemokratis underskudd

Når det gjelder ordføreren i Røyken sine lukkede og hemmeligholdte møter bak lukkede dører, stusser jeg enda mer over hva som foregår i Røyken kommune. Hvorfor skal allmenheten holdes utenfor disse lukkede møtene? Mener ordføreren i Røyken at det er slik det skal foregå i ett sunt norsk demokrati, og at dette er en sunn utvikling for demokrati og lokaldemokrati i sin egen kommune?

Tenk om den norske regjeringen skulle finne på det samme for sine norske statsborgere. Da skjønner vel de fleste av den norske befolkningen hva dette kan minne om!

Røyken kommune er innbyggernes kommune

La nå for all del offentligheten med Røyken kommunes egne innbyggere få være med på det som skjer i sin egen kommune. «Slipp folket fri» slutt med å holde deres egne innbyggere utenfor alt! Røyken kommune er like mye innbyggernes egen kommune, som det er ordførerens og dens viktige representanter og støttespillere sin kommune.

Vi har kommuner i nær omkrets av Røyken kommune, som også har tendenser til den samme utviklingen. Mange kommuner i Norge har gode erfaringer med å slippe til sine innbyggere inn i viktige saker, slik at de får tatt del i hva som blir bestemt.

La nå ikke denne viktige og gode utviklingen av et godt demokrati forsvinne. Dette kaller vi en riktig vei for utvikling av et sunt demokrati for en kommune med sine innbyggere.

Les også: "Dette må ordføreren i Røyken slutte med"

Slutt med tullet angående innlåsing og hemmelighold straks. Det er et godt råd til Røyken kommune. La fornuften råde, og med dette komme alle til gode i deres egen kommune.

Jeg mener vi skal være svært positive til at vi har en redaktør i RHA, som faktisk ser feilene som kan bli gjort i en kommune, og viser sine meninger og misnøye over dette med kommentarer i avisen til sine lesere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags