Gå til sidens hovedinnhold

Nærpolitireformen

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var med glede jeg leste Siri og Jens Stedjes leserinnlegg vedrørende fremtidens politi i Buskerud. Jeg kunne ikke vært mer enig i deres synspunkter. Med 40 års erfaring som lensmannsbetjent og lensmann, har jeg meninger om den såkalte «Nærpolitireformen», som jeg heller vil kalle «Fjernpolitireformen».

Les også: Et moderne politi i Buskerud

Begynnelsen på fjernpolitireformen

For vårt distrikts vedkommende begynte det tragiske ved at lensmannskontorene i Hurum og Røyken ble slått sammen. Dette uten at politikerne i Hurum hadde motforestillinger. Dette var begynnelsen på en fjernpolitireform og en redusering av et nærpoliti, med lokal og personkunnskap i Hurum.

Det er den samme prosess som nå skal gjennomføres i hele landet med nedleggelse av lensmannskontorer og skape store regioner med stor avstand til publikum.

Les også: Fremtidens politi i Buskerud

Lokal- og personkunnskap

En bekjent av meg, med deltakelse i Kripos' såkalte «Mordkommisjon», og som rykket ut til lensmannskontorene for å hjelpe til med etterforskning i drapssaker, uttalte at uten den lokal- og personkunnskap man besitter ved lensmannskontorene, var det flere saker som ikke hadde blitt oppklart.

Den nærhet vi hadde til publikum i Hurum og den forebyggende effekt vi utgjorde i lokalmiljøet, var det som etter min mening gjorde arbeidet interessant og givende, først og fremst til beste for lokalmiljøet.

Anders B. Werps innlegg vedrørende fremtidens politi i Buskerud, avdekker manglende kunnskap om vår etat. Slik blir det når politikere som ikke har en nødvendige kunnskap, skal bestemme. I den forbindelse er det vel også betimelig å etterlyse innspill fra vår etats fagforeninger.

Jeg vil til slutt berømme Siri og Jens Stedjes innlegg. Deres innlegg dekker fullt ut også mine meninger så det er unødvendig for meg å gjenta dem her. Endelig noen fra min etat som har «tatt bladet fra munnen» og beskrevet den urimelige og tragiske «Nærpolitireformen».

Tor Brosø

Tidligere lensmannsbetjent og lensmann i Hurum

Kommentarer til denne saken