Gå til sidens hovedinnhold

Ja til små barnehager?

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi leste i RHA 28.april at Jostein Rensel, Bjarte Grostøl og Rikard Knutsen valgte å kjempe for å få godkjent driftstilskudd av små barnehager i Røyken. Vi leser i dag, 03.mai, at de fikk gjennomslag for dette, med knappe marginer i Kommunestyret 28.april.

Vi i Utdanningsforbundet i Røyken undrer oss over:

• At det tas avgjørelser på tvers av Strategiplanen, vedtatt 1.okt. 2015

Hva skjer med evt ressurser til økt bemanning i de store barnehagene?

• Høsten 2015 ga politikerne fra alle partier i Røyken et løfte i Sekkefabrikken om at dere skulle øke ressursene til bemanningen i barnehagene i Røyken. Hva skjedde med det løftet?

Røyken på bunn

Når vi sammenligner oss med andre kommuner i Buskerud ligger Røyken på bunnplass 6,9 barn pr ansatt. Hol kommune ligger på topp med 4,6. Gjennomsnittet for alle kommunene i Buskerud er 5,6.

Vi pedagoger i Røyken jobber kontinuerlig for å gi alle barn i alle Røykens barnehager en optimal utvikling. Det betyr at vi legger til rette for leik og læring slik at barna får økt kompetanse på alle områder.

Les også: Ingen satsing på barnehagene

I artikkelen sto følgende: ”..det er flott at barnehagen legger vekt på musikk, kultur, språk og realfag i det pedagogiske arbeidet.” Dette er lovfestet for alle barnehager, og ikke et unikt tilbud i enkelte små barnehager, jmf Rammeplan for barnehager og Barnehageloven

Vi leser videre: ”Flertallet vil selvsagt velge den store barnehagen, men de som vil ha andre verdier, mer nærhet og samhørighet i en mindre gruppe hjemme hos en familie, kan velge dette.”

Hvilke ”andre verdier” sikter dere til?

Vi vil gjerne at dere kommer på besøk til oss for å oppleve vår hverdag. Vi inviterer derfor alle medlemmer av oppvekstutvalget til å komme og spise et måltid med oss i de ulike barnehagene i Røyken. Vi gleder oss til å møte dere!

Med vennlig hilsen

Utdanningsforbundet, Røyken

Kommentarer til denne saken