Gå til sidens hovedinnhold

Venstre og Viken

regionreformen

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fjorden (dvs. indre Oslofjord) er et viktig bindeledd i den foreslåtte Viken-regionen sier representanter for Viken Venstre i RHA. Forslaget om å utvikle et bedre kollektivtilbud i indre Oslofjord, på tvers og inn mot Oslo, er for så vidt en god idé og bør utredes videre.

Regionreformen - risikerer et dårligere tilbud  

Fra Oslofjorden til Hemsedal

Men hva har dette med den foreslåtte kjemperegionen kalt Viken å gjøre? Hvor viktig er dette for f.eks. Halden, Hemsedal og Hurdal som alle skal bli en del av den nye regionen? Det argumenteres som om den nye regionen er ment å være det navnet skulle tilsi, nemlig området rundt Oslofjorden.

Nå kan Viken velte: Flertall for å sette gigantfylket på politisk pause 

Men da burde også Vestfold og Oslo være en del av den nye regionen, men det skal de ikke.

Det må være fullt mulig å få til et bedre transporttilbud i indre Oslofjord ved samarbeid mellom de aktuelle kommuner og dagens fylker (Buskerud, Akershus og Oslo) uten å danne denne kjemperegionen. Selv om det neppe var hensikten illustrerer forslaget klart hvilken bastard den nye regionen vil bli, om den blir noe av.

Etterlyser tiltak for hele regionen

Viken Venstres argumentasjon for den nye regionen blir altfor snever. Håper virkelig Venstres programforslag inneholder tiltak som «innland-Viken», øvre deler av Buskerud og Akershus, også kan ha nytte av.

I Norges land reises og pendles det mye av tvers av kommuner, fylker og regioner. Det vil også skje etter en regionreform. Det må derfor en helhetlig plan for gode transportsystemer også på tvers av regioner, og ikke bare innen den enkelte region.

Reformglede i bakvendtland  

Kommentarer til denne saken