Gå til sidens hovedinnhold

Jordskjelv og forskere

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er vel kjent at Røyken og Hurums Avis er tilhenger av en broløsning over Oslofjorden. Jeg ser derfor på "jordskjelvdebatten" som et et politisk innlegg av avisens redaksjon.

Les også: NORSAR: – Med en styrke på fem ryker Oslofjordtunnelen

RHA referer til "forskere"

Røyken og Hurums Avis referer til "forskere" som mener tunnelen vil være farlig om det kommer et større jordskjelv.  I en annen artikkel referer redaksjonen til daglig leder i Norsar Anne Strømmen Lycke som skal ha sagt at hun frykter at Oslofjordtunnelen kan kollapse dersom man får et tilsvarende jordskjelv idag.

Les også: Jordskjelv eller ikke ...

Men, i samme artikkel blir hun referert at hun tror at Statens vegvesen har tatt hensyn til dette (altså tunnel nær en forkastning) da de bygde dagens Oslofjordtunnel og når de nå skal sette igang med nytt tunnelløp. 

Spekulasjon

Med andre ord synes hennes utsagn å være en spekulasjon om hvorvidt Statens vegvesen har gjort jobben sin.

Det er interessant at Statens Vegvesen i sine vurderinger - som Røyken og Hurums Avis også har gjengitt mener at tunnelen er trygg ved eventuelt større jordskjelv.

Les også: Derfor skriver vi om Oslofjordtunnelen og mulig jordskjelv

Statens vegvesen vurderer jordskjelv ifm undersjøiske tunneler og de har konkludert med at dagens og morgendagens Oslofjordtunneler er trygge. 

Hvem er de refererte forskerne?

Vi har i Norge en lang rekke undersjøiske tunneler og jeg vil tro at ingen av dem ville bli bygget dersom faren for sammenbrudd var vurdert som uakseptabel.

Det ville være opplysende om avisen kunne opplyse hvem de refererte forskerne er og på hvilket grunnlag de uttaler seg.  

Kommentarer til denne saken