Bro over Oslofjorden likevel?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DEBATT:  Organisasjonen Bedre Veier som består av godt kvalifiserte folk innenfor veiutbygging vil sende inn en klage på vedtaket om en ny bratt tunnel under Oslofjorden til ESA, som er et underutvalg for EU.

OBV gir en solid begrunnelse for sin klage og hevder at stigningen blir for bratt og at den ikke tilfredsstiller EU s krav om stigning som er på 5 prosent.

Det er dette vedtaket som nå OBV klager inn for ESA til fordel for en trygg og sikker bro noen kilometer unna.

Ny tunnel like utsatt for brann og stenginger

Riksvei 23 som er en helt nødvendig avlastningsvei for trafikken inn til Oslo, vil med regjeringens forslag bli utvidet med en ny bratt tunnel under Oslofjorden. Den vil bli minst like mye utsatt for branner og stengninger som dagens tunnel. Det betyr at en ny bratt tunnel ikke vil være et veiprosjekt for fremtiden.

Les også: Tunge fagfolk med krav: - Bygg bro – glem tunnel!

Det kunne selvfølgelig blitt en bedring hvis tunnelen hadde blitt bygd etter de krav EU vedtok i 2007 om stigning, men regjeringen ville heller søke om dispensasjon fra reglene, noe de fikk innvilget, med begrunnelse fra EU om at en ny tunnel måtte sees på som et tilbygg. Et dyrt sådan med et kostnadsoverslag på ca 7 milliarder.

Les også: Er ikke det på tide at «Nei til brua» side våknet!

Hva som har foregått i søkeprosessen har jeg ingen formening om, men regjeringa har neppe fortalt om hvor dårlig Oslofjordtunnelen fungerer. For da måtte regjeringen kommet med faktaopplysninger om at Oslofjordtunnelen er en av landets mest ustabile veiprosjekter med sine mange stengninger, og ofte er utsatt for brann.

Men hvis regjeringen hadde et ønske om å tåkelegge disse problemene og påstå at dette vil løses ved at det bygges en ny bratt tunnel ved siden av den vi har, blir det en grov forenkling av de faktiske forhold. Vi er mange som setter pris på Organisasjonen Bedre Veier sin klage til ESA.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken