Gå til sidens hovedinnhold

Nye Asker - Informasjonstorget vet ingen ting

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fellesnemda består av representanter fra Asker, Røyken og Hurum kommuner. Nemdas oppgave er å tilrettelegge de praktiske, juridiske og politiske forhold som må på plass før en sammenslutning av de tre kommunene kan finne sted. Nemda har nå vært i virksomhet i henimot et år.

Les også: Opphetet debatt i kommunestyret om regler

Ansatte ny rådmann i fjor

Fellesnemda har for lengst ansatt den nye kommunens første rådmann. Det fremgår i intervju RHA hadde med den nye rådmannen i fjor sommer. Dette skjer selv om den nye kommunen tidligst vil bli konstituert om to år.

Les også: Rådmannen for nye Asker: – Jeg har mindre tid til venner, det er nok prisen for å ha en slik stilling

Det nye kommunestyret er dermed fratatt sin første viktige oppgave, nemlig å selv få anledning til å stemme over denne viktige ansettelsen. Andre kompetente kandidater til landets kanskje mest attraktive rådmannstilling er dermed sjaltet ut. Det nemda trenger nå er kun en kompetent prosjektleder i interimsperioden.

Informasjon unntatt offentlighet?

Informasjon om annet arbeide i fellesnemda hører vi lite om, kanskje er det unntatt offentlighet? Tirsdagens debatt i Hurum kommunestyre viste at det foregår ting i fellesnemda som i sterk grad er av interesse for befolkningen.

Les også: Den nye kommunen har allerede vunnet pris

Særlig gjelder dette politikernes fagre løfter om nærdemokratiske ordninger. Enkelte toneangivende politikere hevder at vi Hurum må vise ekstra stor grad av raushet. Slike utsagn kan knapt bety annet enn at vi heretter må innrette oss etter flertallet i Asker – dersom det måtte komme overraskende på noen.

Det er all grunn til å spørre om hvilket mandat denne nemda arbeider etter. Bestemmer den det selv?

Informasjonstorget har ingen anelse

Etter mange resultatløse forsøk på finne ut av alt dette tok jeg derfor, for ca. 14 dager siden, kontakt med informasjonstorget i Hurum rådhus for å få svar på spørsmål om fellesnemdas møtedatoer, møtested og møteagendaer.

Det er ikke til å tro, men informasjonstorget hadde ingen anelse om hvor og hvordan slik informasjon kunne skaffes.

Kanskje ikke overraskende det, når vi nå begynner å ane hva vi har i vente.

Kommentarer til denne saken