Gå til sidens hovedinnhold

Svar til Dyresen

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Venstres Christian Dyresen fra Hurum har et brennende ønske om at nye Asker må bli suverent best i landet på lokaldemokrati og innbyggermedvirkning, og sier at han vil bli bekymret hvis ikke fellesnemnda når dette målet.

Fra det ene ytterpunktet til det andre

Det er jo litt av et ønske fra en venstremann som for kort tid siden anbefalte sine velgere å stemme imot sammenslåing med Asker og Røyken. Jeg har liten sans for politikere som går fra det ene ytterpunkt til det andre ved nå å si at Asker må bli suverent best i landet, det blir å overspille.

Les også: Vi gjøre oss mer attraktiv som kommune!

På meg virker det som om Hurum Venstre aktivt prøver å få Hurums befolkning over på sin nei- side ved å gi mest mulig feilinformasjon om det viktige arbeidet som de tre representantene fra Hurum i Fellesnemnda gjør.

Når Hurum Venstre nå krever at Asker må bli best, er dette et både arrogant og meningsløst krav som skaper tvil om hva Hurum Venstre egentlig mener. Da vil jeg minne om at Venstre partiene i de to andre kommunene fra første stund har gått inn for sammenslåingen fordi de ser fordelene det bringer med seg, spesielt for Hurum.

Venstre får trolig ingen representanter

Hovedproblemet til Hurum Venstre ligger nok i at nye Asker vil få 55 kommunestyrerepresentanter til å styre en kommune med ca. 90 000 innbyggere, noe som er mer enn nok. Det betyr at Hurum med lavt innbyggertall, trolig ikke får valgt inn en eneste kommunestyrerepresentant fra Venstre hvis valgresultatet blir som det har vært.

Les også: Lokaldemokrati

Dette er fakta Hurum Venstre må innordne seg etter, og var nok grunnen til at Hurum Venstre ikke anbefalte sine velgere å stemme ja til å slå seg sammen med Asker og Røyken.

For med 29 kommunestyrerepresentanter i Hurum, som er langt over hva de andre to kommunene har pr. innbygger, ville nye Asker måtte ha et kommunestyre bestående av ca. 270 representanter for at Hurum Venstre skulle få inn samme antall kommunestyrerepresentanter som de har i dag.

Til sammenlikning styres hele Norge av et storting med 169 representanter.

les også: Dyresens syn på demokratiet

Kommentarer til denne saken