Gå til sidens hovedinnhold

Høyre ønsker seg 91.000 politiske innspill

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Asker, Røyken og Hurum Høyre har vi begynt arbeidet med et det politiske programmet for neste kommunestyreperiode. I den nye kommunen vil det bo 91.000 mennesker og vi inviterer alle til å komme med sine innspill.

Vi ønsker åpen prosess

Programkomiteen går bredt ut for å få innspill til Høyres politikk i den kommende perioden. Vi mener det er viktig med en åpen prosess rundt programarbeidet for å utvikle den beste politikken for den nye kommunen vår.

Som et ledd i dette arbeidet inviterer vi til et åpent møte 22. mars der tema er Bærekraftig velferd, mangfold og inkludering. Dit kommer spennende innledere med erfaring fra inkluderingsarbeid og arbeidsliv. Møtet er for alle som har lyst til å lære, lytte, eller diskutere hvordan vi kan skape enda bedre løsninger for bærekraftig velferd, mangfold og inkludering.

Om tilhørighet i veldferdssamfunnet

I Høyre mener vi at arbeid er viktig for å føle tilhørighet til fellesskapet og en forutsetning for vårt velferdssamfunn. Samtidig er det mange som søker arbeid, som ikke får det. Arbeidslivet er den viktigste arenaen for inkludering.

 Derfor er det en utfordring når mennesker risikerer å bli stående varig utenfor arbeidslivet. Vi må sørge for løsninger som gir alle mulighet til å delta og lykkes, uansett bakgrunn.

I våre tre kommuner har vi allerede mange gode tiltak for integrering og inkludering. Asker Produkt har gjennom år utviklet seg til å bli en viktig tilrettelagt arbeidsplass. De driver blant annet Den Glade Baker i Asker sentrum. Fontenehuset, Aktivitetshuset, NaKuHel, Grindestua og mange flere skaper fellesskap og nye muligheter for mange i Asker.

Arbeidet med integrering har vist gode resultater takket være innsats fra frivillige, Asker kommune og et helhetlig arbeid.

I Røyken og Hurum har vi for eksempel Jobbhuset som er en tilrettelagt arbeidsplass og et kompetansesenter som hjelper folk ut i arbeidslivet. Hurum kompetansesenter har ansvaret for kommunens flyktninger, hjelper til med både integrering og et introduksjonsprogram for å styrke flyktningers mulighet for deltagelse i arbeidslivet.

Vi ønsker innspill

Å ha en jobb å gå til er viktig. Å få bruke sine evner, være en del av et fellesskap og skape noe for noen bidrar til glede og verdighet. Og når flere jobber øker fellesskapets inntekter, får vi økt handlingsrom for å styrke våre felles velferdstjenester og å gi bedre hjelp til de som trenger det mest.

Derfor er vi også opptatt av å få inn gode innspill til hvordan vi som kommunepolitikere kan bidra til å skape flere lønnsomme jobber i privat sektor, stimulere til flere kortreiste arbeidsplasser, hjelpe sosiale entreprenører å etablere seg og gjøre det enklere for folk å skape sin egen arbeidsplass.

Et inspirerende eksempel på dette er samskapingsbedriften Sisters in Business som både Statsminister Erna Solberg og Integreringsminister Jan Tore Sanner har besøkt nylig. Prosjektet skal gi arbeidserfaring og skape arbeidsplasser til arbeidsledige innvandrerkvinner. På møtet den 22. mars kan du høre dem fortelle sin historie.

Programmet for nye Asker Høyre skal vedtas i oktober. Frem til da har alle mulighet til å spille inn til programmet. Vi håper vi hører fra mange!

Kommentarer til denne saken