Vi bryr oss om naturen. Da vi så på TV-programmet Planet-plast skjønte vi hvor viktig det er å passe på naturen vår.

Plast blir aldri borte

Vi i verden kaster alt for mye plast i naturen, og det MÅ vi gjøre noe med! Plast i naturen gir alvorlige konsekvenser, fordi ikke folk tenker ordentlig på hva plast gjør med naturen. Plast blir aldri brutt ned, men blir bare til mikroplast. Plasten er skadelig for både dyr og mennesker. Dyr blir skadet av plast fordi de spiser det og tror det er mat.

Les også: En handlevogn, presenning, akebrett og digre kantsteiner ble vårfangsten i elva

Sotra-hvalen døde av forstoppelse på grunn av 30 plastposer i magen. Men også sjøfugler er utsatt, fordi da plasten har ligget lenge i vannet lukter den som krill og krepsdyr, da tror sjøfuglene at de kan spise plasten. Når de spiser plasten setter plasten seg fast i magen på fuglen, så dør den av forstoppelse.

Plastfisk til middag

Tenk litt på at det er plast i havet og fisken spiser plasten og vi spiser fisken, så da kan vi få plast i oss også. Det kan være giftige stoffer på plasten.

Les også: Ny sesong for strandrydderne

Dere lurer sikkert på hvordan all plasten kommer opp på land?! Det er fordi havstrømmene drar med seg plasten opp, men all plasten kommer dessverre ikke opp på land slik at vi kan plukke det opp! Over 5 tonn plast synker til bunn hvert minutt hver dag!!

Les også: Hentet opp tre tonn med dekk fra bunnen

Derfor vil vi oppfordre alle voksene og barn til å rydde søppel og kaste søppel i søppelkassa og resirkulere så ikke vinden tar med seg plasten ut i bekkene, og videre ut i havet.