Spar tid, dra til Oslo med buss via Frogn

Skal fritt skolevalg over fjorden bli en realitet for Hurumelevene, forutsettes det kollektivtransport gjennom Oslofjordtunellen, mener Anne-Line Bjerknes og Marianne Arctander.

Skal fritt skolevalg over fjorden bli en realitet for Hurumelevene, forutsettes det kollektivtransport gjennom Oslofjordtunellen, mener Anne-Line Bjerknes og Marianne Arctander. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hurums politikere ønsker å gi sine elever mulighet til å søke på Frogn vgs i Akershus fylke allerede fra høsten 2017.

DEL

LeserbrevSaken blir enda lettere å si ja til når vi kan lese at regjeringen til våren vedtar at alle elever kan søke videregående skoler på tvers av fylkesgrensene, gjeldende fra skoleåret 2017-2018.

Skal fritt skolevalg over fjorden bli en realitet for Hurumelevene, forutsettes det kollektivtransport gjennom Oslofjordtunellen. Det er på høy tid at et slikt tilbud kommer.

For Hurums pendlere som reiser til Oslo kan vi fortelle at det bygges pendlerparkering ved siden av Frogn vgs. og ekspressbuss direkte til Oslo sentrum tar 34 minutter og koster 52 kroner.

I tillegg går bussen hvert 10. minutt i rushtiden, og hver halvtime ellers. Dersom man heller vil ta bussen til Oslo fra Sætre, koster dette 92 kroner, og det tar 1 time og 20 minutter.

En tur/retur Sætre-Oslo via Oslofjordtunellen sparer en stakkars pendler for 62 minutter i reisetid HVER dag, hvilket utgjør litt over fem timer i en arbeidsuke!

Les flere innlegg her.

Fra Frogn går det også andre busser til Drøbak, Ås og Ski. Kollektivtransport gjennom Oslofjordtunellen gir derfor også ytterligere muligheter for både voksne og unge til å finne arbeidsplasser utenom kommunen om man ikke har bil.

Sjekk regjeringens forslag her.

Anne-Line Bjerknes,

Marianne Arctander

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags