(Drammens Tidende)

DRAMMEN/BUSKERUD: Jo da, det var godt og varmt i går, sola hang på himmelen – og det var vått.

Faktisk var det de våteste timene på lang, lang tid.

Ifølge yr.no kom det i går 24,6 millimeter regn i løpet av gårsdagen på den meteorologiske stasjonen på Sletta i Drammen.

Våteste timen på lenge

Det aller meste kom deisende ned i løpet av noen få skurer – i løpet av noen få timer.

Den våteste perioden var definitivt mellom 17.00 og 18.00. Da kom det 10,2 millimeter regn. Timen etter regnet det 5,4 millimeter på stasjonen på Sletta.

Selv om regnværet i går var både lokalt og bygepreget, var situasjonen på den meteorologiske stasjonen Lier den samme. Faktisk utgjør gårsdagens ettermiddags- og kveldsregn nesten halvparten av alt regnet som kom totalt i hele mai.

Til sammenligning var 28. september i fjor det våteste døgnet det siste året. Da åpnet himmelen seg og slapp ned hele 46,3 millimeter regn.

Går man derimot litt lenger nord og vest i vårt område var nedbørsmengdene langt mindre. På eksempelvis målestasjonen Meteorologisk institutt har i Hokksund, kom det ikke mer enn 7,1 millimeter regn i går.

To tordenbelter

Og med varmt vær og regnbyger tok også Tor med hammeren turen innom våre trakter.

Over 300 lyn ble registrert over vårt område i går ettermiddag og kveld. Ifølge lynkartet til Meteorologisk institutt gikk tordenværet i to belter over vårt område.

Ett som gikk over Eikeren, Konnerud, Drammen og Lier, mens det det andre beltet gikk litt lenger sør, over Sande, Svelvik og Hurumhalvøya.

PS: Lurer du på hvordan ekspertene ser for seg været i dag? Vel, ifølge yr.no skal det i dag være temperaturer rundt 17–18 grader. Litt sol på formiddagen, overskyet i ettermiddag, før det blir delvis skyet og sol utover kvelden. Regn? Nja. Muligens en snau millimeter i ettermiddag.

Bildeserie

Disse var på Toppen av Drammen lørdag kveld