Gå til sidens hovedinnhold

De fryktet de at den gode løsningen i Røyken ville smuldre bort i kommunesammenslåingen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Politikere fra alle leire har det siste året gjort en innsats for å fremme en sak som gjelder mange mennesker og som er viktig for både ungdom, foreldre, ansatte i skolen og politikere.

Saken vi sikter til er politisk representasjon i skolenes samarbeidsutvalg (SU) og skolemiljøutvalg (SMU). I Røyken har det vært praktisert en ordning der politikere deltar i disse utvalgene som skoleeier, og det finnes mange eksempler på at dette er en ordning som fungerer godt, og som blir verdsatt både av skoleelevene og lokalpolitikerne.

Les også: –Kommunen må forstå at vi ikke finner oss i dette

Utfordringen er at nåværende Asker kommune ikke har hatt en tilsvarende ordning. Asker har til og med gjort noe aktivt for å unnslippe denne ordningen ved at de har søkt dispensasjon hos skolemyndighetene.

Da de folkevalgte i Røyken oppdaget hvordan ordningen praktiseres i Asker kommune i dag, fryktet de at den gode løsningen i Røyken ville smuldre bort ved kommunesammenslåingen.

Heldigvis har politikerne her vært våkne, og oppvekstutvalgene i de tre kommunene vedtok – etter mye forarbeid fra mange – en enstemmig henstilling til fellesnemnda om at ordningen som praktiseres i Røyken i dag må implementeres i den nye kommunen fra 1. januar 2020.

Da kommunestyret i Røyken fikk innstillingen fra de tre oppvekstutvalgene til behandling i siste møte, kunne Børre Pettersen (Ap)- som sitter i fellesnemnda i nye Asker – opplyse at prosjektrådmannen i nye Asker har sagt klart og tydelig at det er Røyken-modellen som skal benyttes i den nye kommunen.

Les også: Elevene om SU: - Det er jo en fin måte å utforske politikk, og se hvordan samfunnet vårt er bygget opp

For flere av representantene i Røyken kommunestyre var dette en nyhet, og flere uttrykte stor glede fra kommunestyrets talerstol. Dermed kan vi slå fast – for nå regner vi med at saken er løst – at et godt lokalpolitisk håndverk er utført og med et resultat som gjelder svært mange, og som uten tvil kan karakteriseres som en skikkelig gladnyhet.

Les flere lederartikler her

Kommentarer til denne saken