For Hurumhalvøyas befolkning har denne saken vært kjent lenge. Allerede i god tid før kommunesammenslåingen ble det vedtatt i Hurum kommunestyre at det skulle bygges ny brannstasjon på Tofte. Den gang ble det satt en økonomisk ramme på i overkant av 57 millioner kroner.

Så ble det mye fram og tilbake og en ganske inngående debatt om hvor den nye brannstasjonen skal ligge. Først ble det avklart at den ikke skal ligge der den ligger i dag. Så ble det pekt ut flere tomtealternativer.

Men denne sommerlige vårkvelden var det ikke tvil blant kommunens fremste politikere.

Til slutt valgte eiendomsselskapet i Hurum en tomt som ligger i krysset ved Bispeveien og Østre Strandvei. Man har kommet fram til at eiendommen er ideell, men da man oppdaget at det var kvikkleire på stedet, skjøt byggekostnadene i været.

Det endte med at kommunedirektøren anbefalte ett av flere alternativer for formannskapet. Kommunedirektøren mente en nedskalert versjon av stasjonen på denne tomten til en pris av over 76 millioner kroner var godt nok, og sa til og med at den dyreste utgaven til over 92 millioner ikke vil være økonomisk forsvarlig.

LES OGSÅ:

Men denne sommerlige vårkvelden var det ikke tvil blant kommunens fremste politikere. Det var kun MDGs Hanne Lisa Matt som ville ha det rimeligste alternativet. Nå sitter det flere politikere fra Hurum i Asker formannskap, og det skal huringene være glade for i dag.

Glad og fornøyd bør de vel egentlig også være over at vi er blitt en storkommune med økonomiske muskler nok til å bære en slik investering. Tofte er tross alt et av flere planlagte vekstområder i den nye kommunen, og med den utbyggingen som planlegges er det helt nødvendig å ha en brannstasjon som kan betjene lokalsamfunnet på en forsvarlig måte.

Les også: Sissel (65) har ikke sett sin gamle venn Elsbeth (66) på mange uker: – Endelig kan vi møtes igjen