Medeierne i Coop Vestviken får i disse dager utbetalt 20 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2019, hvorav 1 722 253 kroner deles blant medeierne som handlet på Coops butikker i tidligere Røyken og Hurum.

– I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier Wenche Løvland, administrerende direktør i Coop Vestviken.

Les også:

Bildeserie

Kundene sier: – Dette er jo bra

– Vi tror på deling

Aldri før har Coop Vestviken hatt flere medeiere, og aldri før er det betalt ut et større kjøpeutbytte enn for 2019.

– Vi tror på deling. Medeierne er våre beste og mest lojale kunder, og medeierne som har handlet i våre butikker i Røyken og Hurum deler nå 1 722 253 kroner. I tillegg til dette kjøpeutbyttet som kommer fra handel i våre butikker, er det mange som får ekstra utbytte etter å ha benyttet seg av tilbud fra våre samarbeidspartnere, sier Løvland.

Les også: Egentlig ville ikke butikksjefen ha post i butikk – nå er de kåret til regionens beste

Løvland tror det er mange kunder som ikke tenker over at det også gis kjøpeutbytte på varer kjøpt på Coop Byggmix også.

– Selv om Extra Tofte og Coop Byggmix Tofte har noenlunde lik omsetning, deles det ut vesentlig mer i kjøpeutbytte fra handel på Extra Tofte. En årsak er at det gis 11 prosent ekstra kjøpeutbytte på frukt og grønnsaker hos Extra, men det er viktig å huske på Coop-medlemskortet når man handler byggevarer. Det er slik man får opptjent kjøpeutbytte der også, sier hun.

Er utbetalt

Coop Vestviken økte antall medeiere i 2019 med 328, fra 46 315 til 46 643.

– Delingsøkonomi er i vinden som aldri før. Kundene våre er i tillegg opptatt av samfunnsansvar og tilgangen til sunn og bærekraftig mat, sier Løvland.

Kjøpeutbyttet er nå satt inn på den enkeltes medlemskonto. Medeierne velger selv om de ønsker å ta ut pengene, eller om de vil la pengene forrente seg på konto.

Butikk

Kjøpeutbytte totalt

Extra Tofte

771 584 kroner

Extra Sætre

712 117 kroner

Extra Slemmestad (åpnet oktober 2019)

121 056 kroner

Coop Byggmix Tofte

57 122 kroner

Coop Byggmix Sætre

41 687 kroner

Coop Byggmix Slemmestad (åpnet oktober 2019)

18 687 kroner