Boligene på Korpåsen på Gullhella er bygd som omsorgsboliger, og skal huse Tolv unge mennesker i hver sin leilighet. Boligene er fullverdige rekkehusleiligheter med egen inngang, vindfang, stue med kjøkken, soverom, bad og bod.

Les også: Kommunen krever depositum og markedspris for nye utleieboliger for utviklingshemmede: – De er definert som under fattigdomsgrensen

– Nå sier jeg gratulerer. Dette er veldig etterlengtet og et prosjekt vi politisk bestilte for mange år siden. Så var det noen utfordringer på oppløpet med antall leiligheter, arkitektur og Husbanken skulle involveres. Det har vært litt fram og tilbake. Nå er vi endelig i mål, og det er en gledens dag, og da kan vi endelig fokusere på det. Vi får dra med oss den lærdommen videre til neste prosjekt, sier ordføreren.

– Jeg har bare ett ord, og det er imponert. Å få en sånn sammenlikning med Munch-museet og det Deichmanske. Det forteller hvor mye andre mener dette prosjektet er verdt. Jeg har vært inne i en leilighet for å se. Det er lyst og trivelig, og det og bare få et sted å bo og starte et liv med det er alle tiders, sier Arbeiderpartiets Ivar Granum fra Tofte.

Begrenset klimagassutslippene

Boligprosjektet er del av det man kaller FutureBuilt-programmet, og dette er boligprosjekt som har som mål å redusere klimagassutslipp i byggefasen og i driften.

– Vi er ekstra stolte over at dette er et flott miljøprosjekt. FutureBuilt har en høy miljøstandard hvor det er et forbilde-prosjekt.

Boligene er bygd i massivtre, og dette går igjen også i interiøret i boligene. Ifølge kommunen bidrar dette til god bokvalitet og et godt inneklima. Utstrakt bruk av tre i eksteriør og isolasjon skal også bidra i klimaregnskapet.

– Byggene produserer lokal fornybar energi fra energibrønner og solceller som dekker nesten hele energiforbruket. Det er forenklede og integrerte ventilasjonsløsninger som reduserer materialbruk og bidrar til lavt energiforbruk. Boligene har blitt bygd på en fossilfri byggeplass. Korpåsen omsorgssenter har tolv boliger og er et viktig supplement til Asker kommunes differensierte tilbud av boliger til personer med funksjonsnedsettelser, skriver kommunen i en pressemelding.