(Drammens Tidende)

ASKER: Bane NOR melder på Twitter at flere spor mellom Asker og Sandvika er nå stengt, på grunn av et skinnebrudd. Dette vil også påvirke togtrafikken mellom Drammen og Asker forteller pressevakt i Bane NOR, Thea Rønneberg.

– Det er sporene på Askerbanen som er stengt, så Drammensbanen er fortsatt åpen, men det vil kunne påvirke passasjerene som skal i retning Sandvika, sier Rønneberg.

Ti busser på vei til Drammen

Rønneberg forteller videre at VY skriver på sine nettsider at linje L13 og R10 har direkte busspendling mellom Asker og Drammen. Linje L1 og L14 henvises til andre tog. Rønneberg forklarer dette med at siden Drammensbanen er åpen så går det tog på strekningen, men ikke på alle sporene.

– L13 er innstilt mellom Drammen og Oslo S. Passasjerene kan derfor velge om de skal ta buss til Asker og L11 derfra, eller L11 direkte fra Drammen, forteller pressevakt i Vy Kaja Moen.

Moen forteller videre at L11 går som vanlig, men med ekstra stopp på Brakerøya og Lier.

– Det er bestilt ti busser som er på vei til Drammen. Det var et brudd på Lysaker tidligere i dag, men bussene som har operert der er snart i drift mellom Asker og Drammen, svarer Moen.

På spørsmål om hvor lenge buss for tog vil vare svarer Moen at det er Banenor som vet hvor lang tid det vil ta å rette feilen.

– Bussene er bestilt og går så lenge det er behov, sier Moen.

Sporfeilen mellom Asker og Sandvika forårsaker også forsinkelser på Spikkestadbanen.

Vet ikke hvor lenge forsinkelsen vil vare

Bane NOR melder på Twitter at de jobber med saken, men at det ikke er klart hvor lang tid det vil ta å rette feilen. Rønneberg bekrefter at det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta, men at de jobber så fort de kan med å få løst problemet.

– Vi håper å få rettet det så fort som mulig, men det vil kunne bli store forsinkelser så man må nesten bare følge med for å se om det påvirker toget man skal ta, sier Rønneberg.

saken oppdateres