Brannvesenet vil ha med seg barna for å trygge juletiden

BESØK:: Rolf Sigurd Sørensen i Hurum brannvesen skal besøke fjerdeklassinger i Hurum nå i november. - Vi har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører, sier Sørensen.

BESØK:: Rolf Sigurd Sørensen i Hurum brannvesen skal besøke fjerdeklassinger i Hurum nå i november. - Vi har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører, sier Sørensen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannvesenet i Røyken og Hurum skal besøke barneskolene på halvøya de neste ukene for å lære barn grunnleggende brannvern, i tillegg til at de skal dele ut brannvesenets egen julekalender.

DEL

Desember er en av årets verste brannmåneder, og for å redusere risikoen for brann har brannvesenene på halvøya blitt med i den nasjonale kampanjen "Brannvesenets julekalender".

I år er 55 brannvesen påmeldt kampanjen, inkludert brannvesenene i Røyken og Hurum. I Hurum er det fjerdeklassingene som får besøk av brannvesenet nå i november.

- Vi skal undervise elever på fjerde trinn i grunnleggende brannvern og dele ut julekalenderen vår. Den inneholder adventstidens viktigste budskap: hvordan få en trygg og brannfri høytid, sier Rolf Sigurd Sørensen i Hurum brannvesen.

Konkurranser

Mandag 18. november er det Folkestad skole som får besøk av brannvesenet, mens brannvesenet besøker Sætre skole og Steinerskolen på tirsdag 19. november, og Sætre skole igjen onsdag 20.november.

- Vi har allerede besøkt Tofte skole. Vi er mye i kontakt med barn ellers i året også, og har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem, understreker Sørensen.

Selve julekalenderen som deles ut er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag.

- Bak luken finner barna en nettaddresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen. Bak lukene i nettkalenderen ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter, sier Sørensen.

Brannfarlig

Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler om brannforebygging. Totalt er det barneskoler i tilsammen 165 kommuner i Norge som får besøk av brannvesen nå før jul.

- Det er dessverre ikke uten grunn av så mange brannvesen setter av store deler av november til å besøke skolene i sine områder. De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald adventstid. Vi fyrer i peis, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varienter, sier Sørensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken