Har bedt om krimteknisk hjelp etter toalettbrann

UTBRENT: Et utehus til en hytte i Holmsbu brant helt ned natt til mandag. To personer ble skadet og er sendt til sykehus for behandling.

UTBRENT: Et utehus til en hytte i Holmsbu brant helt ned natt til mandag. To personer ble skadet og er sendt til sykehus for behandling. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To personer fikk brannskader på beina etter at et hytteanneks i Holmsbu brant helt ned natt til mandag. Nå vil politiet finne ut av hva som forårsaket brannen.

DEL

– Vi vet foreløpig ikke hva som forårsaket brannen, men har bedt om bistand fra krimteknisk for å brannårsaken, sier seksjons- og tjenestestedsleder for politiet i Røyken og Hurum, Sigrid Andreassen.

Brannvesenet i Hurum fikk natt til mandag melding om det hadde oppstått en gressbrann i Støaveien i Holmsbu, og som truet en nærliggende hytte. Men da brannvesenet kom til stedet viser det seg at det var et utehus som sto i full fyr.

– Det er et forbrenningstoalett i annekset. Det kan se ut som om brannen startet der, uttalte operasjonsleder Marianne Mørch ved Sørøst politidistrikt til DT mandag morgen.

Les også: Gressbrann i Holmsbu

Heldige med været

Brannvesenet i Hurum fikk bistand fra brannmannskaper fra Røyken, og på grunn av at det var vindstille hadde de grei kontroll på brannen.

– Hadde det vært mere vind så hadde det vært stor fare for spredning. Det ligger en nabohytte 30–40 meter unna, i tillegg til hovedhytta til utehuset. Begge hyttene har klart seg fint, opplyser utrykningsleder Svein Erik Harnes i Hurum brannvesen til RHA.

Det oppholdt seg to personer i uthuset da brannen oppsto, og en mann og en tenåringsjente ble begge sendt til sykehuset i Drammen med brannskader på beina.

Les også: Får tilskudd til brannsikring

Varmekamera

Brannvesenet brukte skum og holdt på med slukningsarbeid helt fram til klokken 10 mandag morgen.

– Vi gikk til slutt over med varmekamera for å sjekke både annekset og bakken. Bygget er såpass nedbrent og det er lite der som kan ta fyr igjen, men bakken kan være litt skummel. Men det er mye fjell og det skal ikke være noe problem for at brannen blusser opp igjen, forsikrer Harnes.

Artikkeltags