Gå til sidens hovedinnhold

Brann i Hyggen

Tre personer evakuerte seg selv da det begynte å brenne i et hus i Hyggen mandag.

(Drammens Tidende)

ASKER: Et bygg begynte å brenne i Hyggen i Asker kommune mandag ettermiddag.

– Det dreier seg om en eldre gårdsbygning, og det skal ikke være spredningsfare til bygninger i nærheten, sier André Kråkenes, operasjonsleder i Oslo-politiet, klokka 14.30.

Ifølge operasjonslederen ligger gårdsbygningen et godt stykke unna andre bygg.

Drammens Tidendes journalist på stedet forteller i 15-tida at det er forholdsvis rolig på brannstedet, og at til sammen tre politibiler, to brannbiler, en tankbil og en kommandobil er på plass. Han ser verken røyk eller flammer fra bygget. –

Evakuerte seg selv

Even Sollie, skadestedsleder i politiet, forteller at tre personer var inni huset da brannen brøt ut, og at de evakuerte seg selv.

– Jeg vet ikke i hvor stor grad det var synlige flammer, men personene oppdaget i alle fall røyk som gjorde at de valgte å evakuere seg selv. Nå går det veldig greit med dem, sier han i 15.10-tida.

Sollie forteller at branntilløpet startet i et etasjeskille i bygget, men at årsaken til dette foreløpig er ukjent.

– Nå jobber brannvesenet med å rive deler av gulvet for å komme til, for det er fortsatt varme inne i bygget. Men det er ingen spredningsfare til resten av huset.

Personene som var i huset har blitt sjekket av helsepersonell på stedet.

Hva gjør dere videre nå?

– Vi oppretter sak, også blir den overført videre til etterforskningsavdelinga, svarer Sollie, som foreløpig ikke vet hvor skadet huset har blitt, svarer Sollie.